Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΚΚΕ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Άρθρο – πρόταση προς την πρόεδρο της βουλής, που προσφάτως τίμησε τον Γρ. Λαμπράκη-, εγράφη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα να τιμηθούν και οι Μισέλ Καζές και Δαβίδ Σουλάμ, εβραίοι της Θεσσαλονίκης, που διετέλεσαν βουλευτές του ΚΚΕ (στην βουλή του 1926 και του 1932) και που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στην Κατοχή.
Στο άρθρο-πρόταση, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι οι δύο πρώην βουλευτές του ΚΚΕ είναι λησμονημένοι από το ελληνικό κράτος, τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και το ίδιο το ΚΚΕ. Ας δούμε τι αναφέρει για την τελευταία περίπτωση:

«Αλλά και το ΚΚΕ σιωπά. Δεν θυμάμαι να έχω δει καμιά αναφορά στον Ριζοσπάστη για τους δυο εκτελεσμένους βουλευτές του κόμματος. Αυτό είναι περίεργο, διότι το ΚΚΕ τιμά τους νεκρούς του με μεγάλη επιμέλεια. Κι όμως, αν γκουγκλίσετε «Καζές» ή «Σουλάμ» στο rizospastis.gr, που έχει την ύλη της εφημερίδας ακόμα και πριν από το 2000, δεν θα βρείτε καμιά αναφορά στους δυο εκτελεσμένους κομμουνιστές βουλευτές. Δεν μπορώ να μη φοβηθώ ότι η αποσιώπηση οφείλεται στο ότι ήταν Εβραίοι…».
Και δεν είναι οι μόνοι εβραίοι πρωτοπόροι του μπολσεβικισμού στην Ελλάδα, τους οποίους κρύβει επιμελώς το ΚΚΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αβραάμ Μπεναρόγια, δημιουργό του ΣΕΚΕ (όπως ήταν η πρώτη ονομασία του ΚΚΕ, το 1918), τον Ζακ Βεντούρα (ιδρυτή της ΚΝΕ), τους συμμετέχοντες στο ιδρυτικό του συνέδριο, όπως: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα και άλλους πολλούς.

Γιατί άραγε το ΚΚΕ κρύβει, ότι οι πρωτοπόροι του κομμουνισμού στην Ελλάδα ήταν εβραίοι –όπως άλλωστε συνέβη και στον υπόλοιπο κόσμο; Ντρέπεται;


Πηγή:
ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου