Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ελληνικά Ιάματα: Το βότανο που προστατεύει από καρκίνο & διαβήτη

ellinika-iamata-to-botano-pou-prostatevei-apo-karkino-kai-diabiti
Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.
Βέβαια, όταν το αλάτι είναι ανεπεξέργαστο, είναι και αυτό

ωφέλιμο: Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος! Το θαλασσινό αλάτι μέσο θεραπείας ασθενειών
Ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός.
Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:
Επίσης παρέχουν:
  • το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ
  • το 22% της βιταμίνης C και
  • το 17% της βιταμίνης Α
Εδώ αξίζει να δούμε λίγα περισσότερα για την πολύ απαραίτητη αυτή βιταμίνη, που βρίσκουμε σε αφθονία στον ταπεινό μαϊντανό: Βιταμίνη Κ2 ο χαμένος κρίκος στη σύγχρονη Διατροφή
Οφέλη του μαϊντανού για την υγεία του ανθρώπου
Πρόληψη του καρκίνου Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια.
Δείτε και Αναγνώρισε τον καρκίνο του δέρματος: Ίσως σώσεις την ζωή σου

Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα.
Δείτε περισσότερα: Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας!

Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.
Δείτε και Τα ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο του μαστού

Πρόληψη του διαβήτη Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.
Δείτε και Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις
Οι Επικίνδυνες Διατροφικές Συμβουλές της Ιατρικής για τον Διαβήτη τύπου 2 
Σακχαρώδης διαβήτης: Η ωρολογιακή βόμβα του οργανισμού και το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ

Δείτε ακόμη: Προστατέψτε τα κύτταρά σας με… μαϊντανό!
Μαϊντανός: θεραπευτικές ιδιότητες και καλλιέργεια!
Γιατροσόφια: Μαϊντανός για αιμορροΐδες, εκχυμώσεις/μελανιές, φακίδες, την κακοσμία του στόματος
Ρόφημα μαϊντανού για αποκατάσταση – τόνωση ολόκληρου του οργανισμού, απώλεια βάρους, κατά της κυτταρίτιδας!
Μαϊντανός: ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός
Μαϊντανός για ενέργεια και ζωντάνια!
Πηγή: www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου