Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Σκουρλετιάδας» το ανάγνωσμα

Ο γνωστός – άγνωστος υπουργός της αριστεράς, ο υποστηρικτής άλλοτε των καταλήψεων, Πάνος Σκουρλέτης ξαναχτύπησε. Θέλοντας για ακόμη μια φορά να δείξει πόσο αριστερός είναι μίλησε για τους αναγκαστικούς συμβιβασμούς και
τις ήττες που υφίσταται η κυβέρνηση αλλά που μέσα από αυτές μπορεί κανείς να δει την ελπίδα.

Κάτι τέτοιες παπάτζες τις έχει ξαναπεί προκειμένου να δικαιολογήσει κι αυτός την ψήφο που καλείται να δώσει πέφτοντας στα τέσσερα για έναν υπουργικό θώκο, για λίγη ακόμη εξουσία. Και είναι το κλασσικό παράδειγμα του αριστερού που βιάζει τη νοημοσύνη μας αφού ψηφίζει αλλά… κλαίει. Έχει πολλούς τέτοιους η κυβέρνηση και είναι χαρακτηριστικό της στάσης που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα.

Άλλωστε ένας ακόμη συμβιβασμός, και μάλιστα επώδυνος, έρχεται για το χρέος. Από τις γιορτές και τα πανηγύρια πέφτουμε κατηγορία και δεχόμαστε τις νέες απαιτήσεις των δανειστών με τι αντάλλαγμα; Μια καλή φράση για το χρέος, να κοροϊδέψουμε τον Ντράγκι και τις αγορές, να περάσουν οι μήνες, να κοιμηθεί και ο κόσμος και όλα καλά. Μετά ας βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Κυριάκος.

Μαθαίνουμε τώρα ότι το πάγωμα των συντάξεων δεν θα ισχύσει μέχρι το 2022 αλλά ένα χρόνο μετά γιατί έτσι το απαιτούν οι δανειστές. Μαθαίνουμε ότι κατατίθεντει τροπολογίες – σκούπα για τα 15 και πλέον προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση δεν πέρασε στην προηγούμενη ψήφιση του μνημονίου. Αλλά μαθαίνουμε και κάτι πολύ χειρότερο που η κυβέρνηση κρύβει επιμελώς. Ότι δηλαδή τον Οκτώβριο ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση και μπορεί να μην έχει περικοπές (εκτός κι αν έχει και το μάθουμε τότε) αλλά θα έχει άλλες επώδυνες αλλαγές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση. Αλλαγές π.χ. στο Δημόσιο, με χιλιάδες υπαλλήλους να είναι υπό αίρεση, αξιολόγηση κ.λπ.

Θα περιλαμβάνει τις «ουρές» του συνδικαλιστικού νόμου που δεν πέρασαν πρόσφατα. Π.χ. το δικαίωμα της κήρυξης απεργίας, το μόνο ουσιαστικά όπλο που κρατούν οι συνδικαλιστοπατέρες.

Θα περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις – εξπρές και πιθανότατα άδειες για καζίνο, κυρίως στο Ελληνικό, ένα θέμα που καίει πολλούς.

Θα περιλαμβάνει αλλαγές στον φορολογικό και ασφαλιστικό κώδικα.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που μπορεί να μη φαίνονται επώδυνες, γιατί δεν κρύβουν μειώσεις μισθών και συντάξεων ή νέους φόρους, αλλά που ήδη προκαλούν τρόμο στην κυβέρνηση. Καλά – καλά δεν έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και δεν έχουμε πάρει τα λεφτά, πώς θα τα βγάλουν πέρα με την τρόικα από το φθινόπωρο;

Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τηρεί πιστά τη λογική του Πάνου Σκουρλέτη ή του Χρήστου Σπίρτζη, δηλαδή ψηφίζουμε αλλά κλαίμε. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάρουν και το πιο σκληρό μέτρο, να κάνουν πίσω σε ό,τι τους ζητήσουν οι δανειστές. Εδώ οι κινηματίες του «Δεν πληρώνω» οι οποίοι βρίσκονται και μέσα στην κυβέρνηση, έχουν κάνει τουμπεκί με τα 38 διόδια που βάζει ο Σπίρτζης στην Εγνατία. Που είναι όλοι αυτοί να βγουν στους δρόμους; Ένας κακόμοιρος βουλευτάκος από την Καβάλα βγήκε και είπε «αν υπήρχε κίνημα κατά των διοδίων θα ήμουν μαζί τους», κι άλλος είπε ότι «βάζουμε τώρα τα διόδια αλλά θα τα ξηλώσουμε όταν έρθει η πληρωμή με την απόσταση».

Η «Σκουρλετιάδα» λοιπόν, είναι ένα μάθημα που το έχουν μάθει καλά οι Συριζαίοι. Και δεύτερη, και τρίτη και 20ή αξιολόγηση θα ψηφίσουν και τα μνημόνια θα τα βάζουν ένα – ένα δίπλα ως τρόπαια μόνο και μόνο για να κρατηθούν στην εξουσία. Ακόμη κι αν υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου