Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ! Κατέρρευσε ο Μπέπε Γκρίλο στις τοπικές εκλογές -Σβήνει το άστρο του

Ενα χρόνο μετά την απόλυτη επικράτηση στη Ρώμη και στο Τορίνο, η αντιστροφή της τάσης είναι θεαματική.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (Μ5S) οπισθοχώρησε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή 11 Ιουνίου σε 1.004 πόλεις της Ιταλίας.
Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο έχασε και δεν θα έχει υποψηφίους σε επτά κεντρικές πόλεις που έκαναν εκλογές, όπως το Παλέρμο, η L’Aquila, η Γένοβα και το Κατανζάρο στην Καλαβρία.
Αυτή η κατάρρευση είναι ιδιαίτερα θεαματική στη Γένοβα, την πόλη που γεννήθηκε ο Μπέπε Γκρίλο. Ο υποψήφιος M5S, Luca Pirondini, πήρε λιγότερο από 19%, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Mario Bucci πήρε 38% ενώ 33,5 % πήρε ο κεντροαριστερός Giovanni Crivello.
Στο Παλέρο, ο Leoluca Orlando, ο οποίος στηρίχτηκε από όλα τα κόμματα της αριστεράς βγήκε πρώτος και εξελέγη από τον πρώτο γύρο, με 45%. Στην πρωτεύουσα της Σικελίας το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατέρρευσε και ο υποψήφιός του Ugo Forelli πήρε μόνο 17 % των ψήφων.
To άλλο άσχημο νέο για τον Μπέπε Γκρίλο είναι η μεγάλη επικράτηση του δημάρχου της Πάρμας, Federico Pizzarotti, ο οποίος επανεκλέγεται στην πόλη του. Η νίκη του το 2012 ήταν η πρώτη σοβαρή νίκη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, αλλά οι σχέσεις του με την ηγεσία του κινήματος επιδεινώθηκαν και ο δήμαρχος της Πάρμας διέκοψε κάθε σχέση με τον Μπέπε Γκρίλο και κατέβηκε ανεξάρτητος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σχολίασε αμέσως αυτή την εκλογική κατάρρευση του Γκρίλο, το βράδυ της Κυριακής: «Το Κίνημα Πέντε Αστέρων χάνει γιατί δεν ξέρει να κυβερνάει», δήλωσε. Ας σημειωθεί ότι το κόμμα της κεντροαριστεράς ανέβασε τα ποσοστά του στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής και θα είναι παρών στον δεύτερο γύρο, σε πολλές πόλεις.
Ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα αποτελέσματα για την ιταλική Δεξιά. Οι τοπικές συμμαχίες μεταξύ της Λίγκας του Βορρά και της Forza Italia έφεραν καλά αποτελέσματα ειδικά στα βόρεια της χώρας (Γένοβα, Βερόνα και Πάδουα) αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι παρά τις παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο ηγετών, του Ματέο Σαλβίνο και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οποίοι είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν σε εθνικό επίπεδο, η Δεξιά είναι σε θέση να κερδίσει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν τον Φεβρουάριο του 2018.
Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών θα γίνει στις 25 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου