Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η μπαρούφα του κ. Σκουρλέτη


Πάνω από δύο χρόνια κυβερνά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και θα έπρεπε ορισμένα πράγματα να τα έχει πλέον μάθει. Αλλά δεν τα έχει μάθει, ή παριστάνει ότι δεν τα έχει μάθει…

Διαπιστώνοντας τις τελευταίες μέρες, ότι η γραβάτα αναβάλλεται επ’ αόριστον, επειδή οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να δώσουν στην Ελλάδα τίποτα περισσότερο από την δόση που δικαιούται, ορισμένα στελέχη  όπως ο Πάνος Σκουρλέτης  χθες, αλλά κι άλλοι νωρίτερα, αρχίζουν και πάλι να πιπιλάνε την καραμέλα της «πολιτικής λύσης».

Και παριστάνουν πάλι ότι ελπίζουν στην Σύνοδο Κορυφής, για να μην παραδεχθούν ότι για μια ακόμη φορά η στρατηγική τους ηττήθηκε.

Λες και πέτυχε ποτέ κάτι ελληνική κυβέρνηση παραπέμποντας κάποιο ζήτημα στους ευρωπαίους ηγέτες.

Λες και το Eurogroup είναι ένα όργανο, όπου οι υπουργοί Οικονομικών κάνουν του κεφαλιού τους και δεν εκτελούν τις εντολές των ηγετών τους.

Μήνες τώρα, η κυβέρνηση μας παραμυθιάζει ότι ο «κακός» Σόιμπλε έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας –άλλοτε εύστοχα κι άλλοτε άστοχα- επισημαίνει την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία των ελληνικών κυβερνήσεων που άλλα υπόσχονται κι άλλα κάνουν.

«Μα τα κάναμε όλα. Όλα όσα μας ζητήθηκαν» παραπονιέται ο πρωθυπουργός, τηλεφωνώντας πότε στη Μέρκελ και πότε στον Μακρόν, αλλά αποσιωπά κάτι βασικό:

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ψηφίσει τέταρτο μνημόνιο, για να συμπεριληφθούν όλα όσα είχε υποσχεθεί να κάνει με το τρίτο, αλλά δεν τα έκανε. Και σε αυτά προστέθηκε και το κόστος της 18μηνης καθυστέρησης, κόστος που πλήρωσαν οι συνταξιούχοι. Άρα δεν τα έκανε όλα, διότι ούτε το Ελληνικό ξεκίνησε, ούτε οι δαπάνες του δημοσίου μειώθηκαν, ούτε τα καταστήματα άνοιξαν τις Κυριακές.

Τώρα ο κ. Τσίπρας, παρέα με τον κ. Σκουρλέτη, ζητούν  λύση για το χρέος, για να μην παραδεχθούν  το λάθος που έκαναν  καθυστερώντας την εφαρμογή των όσων υποσχέθηκαν. Αλλά έκαναν  ακόμα ένα λάθος:  Άφησαν τον χρόνο να κυλίσει και τώρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στις γερμανικές εκλογές. Κι ενόψει των γερμανικών εκλογών, η Μέρκελ δεν θα ρισκάρει να γίνει δυσάρεστη στους Γερμανούς για να γίνει ευχάριστη στους ‘Ελληνες.

Η δε «πολιτική λύση» που επιδιώκει ο πρωθυπουργός κι αναμασά ο κ. Σκουρλέτης, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μπαρούφα. Διότι στο πλευρό της Μέρκελ για τον εκλογικό της αγώνα, είναι οι Φιλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί, αλλά κι όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Άρα από ποιόν ελπίζει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης ότι θα πάρει την πολιτική λύση για το χρέος; Από την Βουλγαρία και την Μάλτα;  

Από κανέναν δεν περιμένουν λύση. Απλώς ο κ. Τσίπρας και η παρέα τους μας δουλεύουν.

Και μαζί μας, δουλεύουν και το επόμενο αφήγημά τους για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να πάνε σε εκλογές. Ένα αφήγημα που θα λέει ότι οι «κακοί ευρωπαίοι» στέρησαν από την χώρα το μέλλον της, αφού την ανάγκασαν να ψηφίσει τέσσερα μνημόνια. Έπειτα από δύο μνημόνια, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προετοιμάζεται να γίνει και πάλι …αντιμνημονιακός!

Ελπίζοντας και πάλι πως ο λαός θα ξανατσιμπήσει.

Λες και ο λαός αποτελείται από χρυσόψαρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου