Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΓΡΟΘΙΑ στο ΣΤΟΜΑΧΙ το άρθρο του Κ. Βελόπουλου! «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός»...Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Ισλαμικό κόσμο είναι ενδεικτικές των γεω-οικονομικών παιγνιδιών που παίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας.
Ο λόγος φυσικά για το Κατάρ, το Ιράν και γενικότερα της πηγές ενέργειας της Μέσης Ανατολής. Όλοι γνωρίζουμε πως τις τελευταίες μέρες μαίνεται ένας πόλεμος του συνόλου σχεδόν του Μουσουλμανικού κόσμου κατά του Κατάρ. Πρέπει φυσικά να τονιστεί πως στόχος δεν είναι το ίδιο το Κατάρ αλλά ο σύμμαχος του, το Ιράν. 

Παράλληλα πρέπει πάντα να έχουμε υπ όψιν μας πως η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ ύψους 110 δις  μόνο τυχαία δεν είναι, ενώ ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (σε απόλυτη αντιστοιχία με Σαουδική Αραβία και συμμάχους) δήλωσε πως το Κατάρ στηρίζει τους Ισλαμιστές Τρομοκράτες.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι το Κατάρ και τα μεγάλα γεωοικονομικά συμφέροντα που παίζονται αλλά τι κάνει η χώρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να προασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα. Ας εξηγήσουμε λίγο, διότι ως λαός δεν έχουμε καλή μνήμη.
Θυμάστε τις μεγάλες επενδύσεις του Κατάρ στο Ελληνικό, που ήθελε μάλιστα ο Εμίρης και τη δημιουργία καζίνο; Mήπως θυμάστε το καταριανό ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης; Για το καταριανό ενδιαφέρον για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ;
Bλέπετε εδώ και μερικές μέρες η Πρεσβεία των ΗΠΑ έδωσε εντολή στα συστημικά ΜΜΕ να σταματήσουν να θυμίζουν στο λαό το ενδιαφέρον που υπήρχε για επενδύσεις από τον Εμίρη του Κατάρ. Κάποτε βέβαια οι ίδιοι αυτοί δημοσιογράφοι 'έκλαιγαν' που δεν επιτρέπει ο νόμος στον Εμίρη να έρθει στη χώρα μας και να μας κάνει οικονομική αποικία του.
Ερχόμαστε λοιπόν στο παρόν. Ασχέτως του τι λέει ή δε λέει το μηντιακό σύστημα οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να κάνουν μακροπρόθεσμη πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικά, διπλωματικά, γεωστρατηγικά όλα πρέπει να συνυπολογίζονται με σχεδιασμό στο βάθος του χρόνου.
Η έλλειψη στρατηγικής είναι εμφανέστατη και δυστυχώς είναι διαχρονική. Τώρα που 'απεδείχθη' πως ο Εμίρης είναι τρομοκράτης και ψευτο-επενδυτής, καλό είναι να μην ξεχνάμε και κάποιες επενδύσεις Τούρκων σε λιμάνια όπως της Μυτιλήνης για παράδειγμα.
Η μικροκομματική πολιτική των Ελλήνων πολιτών είναι απαράδεκτη και σίγουρα ενάντια στα συμφέροντα μας. Κάθε ενδεχόμενη επένδυση στη χώρα μας, πρέπει να εξετάζεται εις βάθος. Εν προκειμένω το Κατάρ είναι γνωστό πως είναι σύμμαχος του Ιράν, το οποίο έχει κάκιστες σχέσεις με τις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια ήταν μαθηματικά βέβαιο πως το καταριανό ενδιαφέρον δεν θα ολοκληρωνόταν Θα το μπλόκαρε η Αμερική.
Κάθε ενδεχόμενη επένδυση( το τονίζουμε όσο πιο εμφατικά μπορούμε) πρέπει να εξετάζεται ολοκληρωμένα όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και συχνά δεν φαίνονται στην πρώτη ανάγνωση. 
Είναι ευθύνη των πολιτικών να προασπίζονται τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Διαφορετικά ας καθίσουν σπίτι τους.
Άλλωστε οι ΚΑΤΑΡαμένες αυτές επενδύσεις απλά αποδεικνύουν πως ο Βασιλιάς (πολιτικό σύστημα) είναι γυμνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου