Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΤΡΑΓΙΚΩΜΩΔΙΑ

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου Αρθρογράφου -Σχολιογράφου

Παρακολουθήσαμε μια (ακόμη) τραγικωμωδία επ' ευκαιρία του τραγικού περιστατικού επιστολής - βόμβας σε πρώην Πρωθυπουργό.
Ευτυχώς που σώθηκε ο ίδιος και οι συνοδοί του.
Δυστυχώς που επαναλήφθηκαν τα ίδια θλιβερά φαινόμενα.
-Οι κομματικές, τυπικές, ευκαιριακές εκφράσεις λύπης (ή και ... "λύπης";) ώστε να μην υστερήσει καμία παράταξη σε πλειοδοσία έκφρασης (άφατου;) πόνου για το συμβάν.

Εννοείται ότι οι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ επιτυγχάνουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Αφ' ενός να μην υστερήσουν σε τυπικότητα -συμμετοχή εκδηλώσεων αποτροπιασμού για ό, τι έγινε και αφ' ετέρου να εφησυχάσουν οι ίδιοι - αλλά και να καθησυχάσουν τους ιθαγενείς ΚΟΜΜΑΤΟΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ οπαδούς τους, αφού δεν χρειάζεται πλέον (μετά τις δηλώσεις - έκφραση λύπης) να κάνουν τίποτα επιπρόσθετα ώστε να αποτραπούν παρόμοια γεγονότα.

- Παρήλασαν - και πάλι , ως είθισται - στην σκηνή της Νεοελληνικής φαιδρότητας ποικιλία, ποικιλόμορφων, ποικιλώνυμων κομματικών παλιάτσων ηθοποιών - τραγωδών για να παίξουν το ρόλο τους /να πάρουν μέρος στην τραγικωμωδία.

Προσελεύσεις στον τόπο της έκρηξης, στο Νοσοκομείο και κυρίως στα τηλεοπτικά παράθυρα σε μια γελοία προσπάθεια διαγκωνισμού ως προς το ποιός θα δείξει περισσότερο θιγμένος, αγανακτισμένος ... αντιτρομοκράτης, αλλά και πονεμένος, συντετριμμένος από τους άλλους (;). Κλαυσίγελω προκάλεσαν ορισμένοι "ξεχασμένοι" πρώην Πρωθυπουργοί οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να τους θυμηθούμε - όσο και αν αυτό ήταν επώδυνο για πάρα πολλούς - και φυσικά να (ξανα) προβληθούν. (Σ.Σ Το στοιχείο της ιλαρότητας ήταν έντονο επειδή φάνηκε ανάγλυφη η προσπάθεια αποκατάστασης τους: Αισθητική - επιτυχημένη νομίζω και πολιτική επανένταξη τους - ανεπιτυχής πιστεύω).

Ιλαροτραγική κατάσταση. Αξιοδάκρυτη συμπεριφορά. Αντιπαθής εικόνα.

Πέραν του τραγικού, υπάρχει το τραγικότερο.

Δεν κατάφεραν οι κομματάνθρωποι να συγκρατήσουν τα - αχαλιναγώγητα άλλωστε - κομματικά τους πάθη / αντιπαλότητες και προχώρησαν σε αήθεις κομματικές αντιπαραθέσεις / αλληλοκατηγορίες αναμεταξύ τους (!).

Κάτι το οποίο - εξ ορισμού - αποδεικνύει τον στρουθοκαμηλισμό όλων αυτών των ΑΜΜΟΚΕΦΑΛΩΝ που βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο της υποκρισίας προσπαθώντας να κρύψουν /καλύψουν το χάλι τους. Τους βλέπουμε , τους λυπόμαστε. Αλλά είναι δύσπεπτη αυτή η συμπεριφορά τους. Δεν χωνεύεται με τίποτα.

Όλοι τούτοι οι ... "τεθλιμμένοι πονεμένοι, αναστατωμένοι, εξουθενωμένοι" ΚΟΜΜΑΤΟΣΥΓΓΕΝΕΙΣ δεν έχουν φιλότιμο/τσίπα;

Δεν σέβονται πλέον τίποτα; Ακόμη και τα τραγικά γεγονότα χρησιμοποιούν /εκμεταλλεύονται για ιδιοτελείς κομματικές σκοπιμότητες;

Έλεος πια!
ΥΓ Ευχής έργον θα ήταν εκείνοι οι οποίοι έχουν την διάθεση, αλλά και την δυνατότητα (Αξιωματούχοι, ΜΜΕ, Αρθρογράφοι κ. α) να συνδράμουν στην ανάδειξη αυτής της παραμέτρου / πτυχής του ζητήματος.

Γιατί δεν βλάπτει να γνωρίζουμε το βάθος του βαθουλώματος της πόρτας του αυτοκινήτου ή τα γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης της επιστολοβόμβας.

Είναι όμως δευτερεύοντα και δεν πρέπει να διαθέτουν 24ωρα συνεχούς αχρείαστης ενασχόλησης.

Τα πρωτεύοντα είναι δύο:

1.Η αλλαγή της νοοτροπίας του παρηκμασμένου κομματισμού.

2. Η συναπόφαση των εξουσιαστών να μας προστατεύσουν πραγματικά.

Όλα τα άλλα είναι για δημιουργία ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ , ΤΗΛΕΧΑΥΝΩΣΗΣ δικής μας και μακροημέρευσης δικής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου