Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ο σκοτεινός και ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας στο Σκοπιανό

Αποτέλεσμα εικόνας για σκροφα μερκελ
Ποιοι αποφασίζουν στις "πλάτες" της Ελλάδας  
Οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Μικαελ Ροθ, έδειξαν για ακόμα μια φορά το καθεστώς άγνοιας που βρίσκονται οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το ζήτημα Ελλάδας-Σκοπίων. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια...
ο ίδιος δήλωσε ότι «κανείς εκτός “Μακεδονίας” και Ελλάδας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών», διαφορά την οποία και χαρακτήρισε ως "παράλογη". Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία, δια του ίδιου κυρίου έδειξε το ανθελληνικό πρόσωπό της.  Ο Ροθ, τον Σεπτέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Κύπρο, είχε καλέσει τη Λευκωσία να δώσει το "πράσινο φως" προκειμένου να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, προειδοποιώντας μάλιστα τότε ότι «το παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού δεν θα είναι ανοιχτό για πάντα». Μάλιστα, κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να υποχωρήσει σε κάποιες από τις "κόκκινες γραμμές" που είχε, για χάρη της συμφωνίας της Άγκυρας με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό. Σε δηλώσεις που είχε κάνει την άνοιξη του 2016, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είχε επιρρίψει ευθύνες για την σκληρή στάση της Άγκυρας στις κυβερνήσεις Αθήνας και Λευκωσίας, λόγω των "εμμονών" τους στις εθνικές διαφορές με την Τουρκία.  Συνεχίζοντας τις προκλητικές του κινήσεις, ο εν λόγω κύριος είχε υποδεχθεί "μετά βαίων και κλαδων" στο Βερολίνο την «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Εμινέ Τσολάκ, προκαλώντας και τότε αντιδράσεις σε Λευκωσία και Αθήνα. Ο Ροθ αποδείχθηκε πιστός σύμμαχος του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (τον οποίο τίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη), ο οποίος από τα τέλη του 2015 "καλόπιανε" τον Ερντογάν και τον τότε πρωθυπουργό Νταβούτογλου με κινήσεις φιλίας προκειμένου να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε.     Όπως και να έχει, ο κ. Ροθ δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην γερμανική πολιτική σκηνή και ούτε τα λόγια του "απηχούν σε προσωπικές του απόψεις" όπως είπε το γερμανικό ΥΠΕΞ προσπαθώντας να ηρεμήσει την Ελλάδα σχετικά με το Σκοπιανό. Ο Ροθ είναι στενός συνεργάτης του υποψηφίου καγκελάριου Σουλτς και ένα από τα πιθανότερα πρόσωπα να διαδεχθεί τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην ηγεσία του γερμανικού ΥΠΕΞ εάν όντως ο Σουλτς εκλεγεί πρόεδρος ή συστήσει συμμαχία με την Μέρκελ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου