Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Όσα ΚΡΥΒΟΥΝ τα ελληνικά ΜΜΕ για τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ! Μόνο ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ...


Με αφορμή τις γεωτρήσεις που η Κύπρος διεξάγει και την κατοχύρωση του ορυκτού πλούτου της υπέρ του κυπριακού λαού που έχει καταφέρει με επιτυχείς συμβάσεις, αξίζει να αναφερθούμε στο διαχρονικό πρόβλημα της μη αξιοποίησης των Ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και στα ζητήματα που εγείρονται από αυτό.
Σύμφωνα με έρευνες καταξιωμένων επιστημόνων, η αξία των
ελληνικών κοιτασμάτων υπολογίζεται στο αστρονομικό ποσό των  1.731.380.000.000 ευρώ, και για όσους αδυνατούν να το… διαβάσουν, να τους πούμε πως είναι της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου εφτακοσίων-τριάντα ενός δισεκατομμυρίων, τριακοσίων ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ.
Το ερώτημα όμως είναι τι ποσοστά θα έπαιρνε η χώρα μας σε μία πιθανή διαδικασία αξιοποίησής τους δεδομένου του “βεβαρημένου παρελθόντος” της χώρας στις αξιοποιήσεις ορυκτού πλούτου και συγκεκριμένα στην παραχώρηση του χρυσού  της Χαλκιδικής στους Ροθτσιλντ επί κυβερνήσεως Σημίτη.
Η αλήθεια όμως είναι πως η χώρα μας διακατέχεται εδώ και δεκαετίες από ένα φοβικό σύνδρομο που κατατρέχει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, το ποίο σταδιακά έγινε η σφραγίδα της εξωτερικής μας πολιτικής.
Κάθε προοπτική αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου θα βρίσκει αντιμέτωπη πάντα την σαθρή, ράθυμη και πολλές φορές εθνοπροδοτική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, αφήνοντας τους Έλληνες να φτωχοποιούνται από μνημόνια και από τις ανίκανες πολιτικές που οι ίδιοι εφαρμόζουν-επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου