Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αναπόδραστη Παραδοχή Αναγνώρισης




Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 


Στις 21 Ιουνίου 2017 αναρτήθηκε το άρθρο μου "χρήσιμη - υψηλού ρίσκου - εκδήλωση", αναφορικά με την πρόθεση της ΠΟΑΣΥ να πραγματοποιήσει εκδήλωση στα  Εξάρχεια (ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ, κρατίδιο).
Ισχυρίστηκα πως θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, ανεξάρτητα από την ειρηνική ή μη έκβαση της εκδήλωσης.
Δεν είχα αναφερθεί -ούτε προβλέψει - τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί/ απαγορευτεί.
Ευτυχώς όμως (και πάλι βγήκαν θετικά, αδιαφιλονίκητα συμπεράσματα για όλους και θα πρέπει να μας προβληματίσουν).
1. Ότι η πολιτεία /Κράτος/ Εξουσία -όταν θέλει - μπορεί να επεμβαίνει και να απαγορεύει το α' ή το βήτα.
2. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των Αστυνομικών δεν είναι ισότιμες με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις , οι οποίες αποφασίζουν πότε, πως, που θα συγκεντρωθούν.
Αυτό είναι , εξ ορισμού, αντιδημοκρατικό, αλλά και όνειδος για τους
ποικιλώνυμους, ποικιλόχρωμους αριστερόστροφους συντρόφους, που ήταν ανέκαθεν (κατά δήλωσή τους , ή εκ παραδρομής;) "Δημοκράτες". Και όχι μόνον. Υπήρξαν οι εμπνευστές, οι "αγωνιστές", οι δημιουργοί του συνδικαλισμού στους "ένστολους" γενικότερα (Σ.Σ Κατά την γνώμη μου αυτό δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει. Αυτονόητοι οι λόγοι).
Τώρα πληρώνουν - και όλοι μας κατ' επέκταση - την αφροσύνη, τις ιδεοληψίες, την συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης του ρόλου - αποστολής τους, ώστε να τους έχουν του χεριού τους.
Δεν γνωρίζω  αν το αντιλαμβάνονται, ή καμώνονται πως δεν το καταλαβαίνουν οι νυν κυβερνώντες, οι οποίοι σφυρίζουν ... αδιάφορα σιγοτραγουδώντας το γνωστό ... "δάκτυλος της Αντιπολίτευσης" είναι.
3. Το μπούμερανγκ: Η αναπόδραστη, επίσημη παραδοχή αναγνώρισης  του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ! Αναπόφευκτα και αβίαστα αποδεικνύεται πανηγυρικά ότι όντως υπάρχουν άβατα. Άβατα πανεπιστημιακά, Ρομά, Εξαρχείων αλλά και διανοητικά και ηθικά αρμοδίων, οι οποίοι είναι τόσο μπουνταλάδες (sic) που αυτοεκτίθενται ανεπανόρθωτα !...


Ο κόσμος το' χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό - ιδεολογικό; - καμάρι.
Κουράστηκα να το γράφω: κρατίδιο ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ μέσα στο μεγαλύτερο κράτος -μπάχαλο του ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ. Συνέστησα τρόπους .... αγαστής συνύπαρξης. Ποιός  άκουσε; Τώρα όμως έχω μια κρυφή ελπίδα πως, μετά την έκδοση της απαγόρευσης, "εκδόθηκε" -συνακόλουθο - και με κυβερνητική βούλα φιρμάνι παραδοχής/ομολογίας ότι εκεί δεν πάει κανείς (ούτε η Αστυνομία) γιατί μυρίζει μπαρούτι!...
Μπράβο μπρε λεβέντες ατρόμητοι αγωνιστές, τα καταφέρατε!
Σας πιστώνεται μάλιστα λόγω ... ΔΕΞΙΟΤΡΟΠΙΣΜΟΥ ; - η σωτηρία και του .... "άντρου της πλουτοκρατίας" = Κολωνάκι από την αντισυγκέντρωση των "μπαχαλάκηδων" (;).





ΥΓ Κατόπιν των παραπάνω οι πολίτες αναμένουν και απαιτούν :
      Την επόμενη φορά που θα επιχειρηθεί η εκστρατεία κατάληψης, εμπρησμών, δήωσης/βεβήλωσης  χώρων, μνημείων κ.ο.κ. από τις ... "Συλλογικότητες" να έχει το (ανάλογο;) σθένος το Υπουργείο /Πολιτεία να τους το απαγορεύσει (Σ.Σ Όχι μόνον δεν το κάνει, αλλά την επόμενη της απαγόρευσης για την ΠΟΑΣΥ τα "παιδιά" τα έσπασαν. Ο κος Υπ/γος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για  δικαίωση του!
      Γιατί δεν γίνεται -λογικά , ηθικά, δημοκρατικά - να απαγορεύεται μια ειρηνική συγκέντρωση οπουδήποτε....ενώ επιτρέπονται τα σχεδόν καθημερινά έκτροπα οι έκνομες πράξεις "παιδιών" όπου θέλουν, όπως θέλουν, ό,τι θέλουν ανεμπόδιστα!...
      Υπάρχουν και όρια απαγορευτικά, τα οποία έχουν (προ πολλού και παντοιοτρόπως ) ξεπεραστεί. Κάτι που δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου