Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Νέος ρόλος για την Κυπριακή Δημοκρατία


Γράφει ο
Νίκος Ερρ. Ιωάννου
Η διαδικασία και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελβετία, κατέλειπαν συμπεράσματα τεράστιας σημασίας.
Πρώτη και κορυφαία διαπίστωση, είναι ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ μας του τύπου, απορριπτικοί, φίλοι της λύσης, ενδοτικοί ή αδιάλλακτοι.
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ.
Δεύτερη, εξίσου σημαντική διαπίστωση, είναι ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος κίνδυνος για την Παγκόσμια Ειρήνη. Δεν φτάνει που διαφεντεύει παράνομα, με στρατό κατοχής, τμήμα χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτεί να την καταλάβει ολόκληρη. Επιπλέον, ανερυθρίαστα, διεκδικεί την είσοδο ολόκληρης της Τουρκίας, από το παράθυρο, στην Ευρώπη.

Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται, επιτέλους, να συνειδητοποιήσουν τις απλές αυτές, πικρές αλήθειες, οι Ευρωπαίοι, η ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών και γενικά οι μεγάλες δυνάμεις που υποτίθεται ότι νοιάζονται για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν παρακάθεται η Τουρκοκυπριακή Κοινότης αλλά η Τουρκία, με ένα επιπλέον εξάρτημα στο οποίο προσπαθεί να προσδώσει κρατική οντότητα. Με αυτή τη συμπεριφορά, το πείραμα θα πρέπει να θεωρηθεί ανεπιτυχές και χωρίς καμία μελλοντική προοπτική.
Η Λύση του προβλήματός μας οφείλει να επανατοποθετηθεί στην ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ του διάσταση, της Εισβολής-Κατοχής και την ανάγκη για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
Σαν πρώτο βήμα, που θα διατρανώνει αυτή τη βούληση και απόφαση μπορεί να είναι η άρση των προνομίων της ελεύθερης επικοινωνίας των κατοίκων της κατεχόμενης περιοχής (Τουρκοκύπριοι, έποικοι, στρατιώτες, τζιχαντιστές κ.ο.κ.) με το Ελεύθερο τμήμα. Η διακοπή των πολλαπλών ευεργετημάτων που απολαμβάνουν θα σημάνει πολλά γι’ αυτούς.
Η Κυπριακή Δημοκρατία δικαιούται να διεκδικήσει το ρόλο της προστάτιδος των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι της απειλής των βαρβαρικών ορδών που πρώτα θα κατακλύσουν τη μικρή Κύπρο και ακολούθως ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου