Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ


Τα όσα πολεμοχαρή γράφονται τις τελευταίες ημέρες ως προς την συμπεριφορά της Τουρκίας σε σχέση με τις έρευνες για τα πετρέλαια στην Κύπρο, είναι χαρακτηριστικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί πολιτικοί και πολλά ΜΜΕ τα εθνικά ζητήματα.
Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια δυνητική ένταση και οι προνοητικά και ορθολογικά λειτουργούντες Αμερικανοί και Γάλλοι έσπευσαν με τους συμβολισμούς τους να δείξουν αυτό που θέλουν, χωρίς πολλές δηλώσεις και φανφάρες.
Η Τουρκία με τις ενέργειές της ένα και μόνο επιδιώκει:
Να αυξήσει την διαπραγματευτική της ικανότητα, προκειμένου να

την υπολογίζουν σε ό,τι διαμείβεται στην περιοχή αυτή των ερευνών, και να καθίσει απαιτητικά στο τραπέζι των διαφαινόμενων διαπραγματεύσεων για την εκμετάλλευση των πετρελαίων (εάν βρεθούν).
Δεν πρόκειται να κάνει κάτι που θα ακυρώνει σε αυτό το στάδιο τις έρευνες, αφού θέλει να γνωρίζει τα αποτελέσματα, αλλά θα εξακολουθεί να έχει αυτήν την προκλητική στάση μέχρι να διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχουν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα πετρελαίου.
Ας σταματήσουμε λοιπόν τις υπερβολές, τις ανόητες δηλώσεις και τους λεονταρισμούς και ας προετοιμασθούμε με ψυχραιμία και ορθολογισμό για τα επόμενα στάδια, εφόσον υπάρξουν ισχυρές ενδείξεις για πετρελαϊκά κοιτάσματα, τα οποία θα αφορούν διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ, (εφόσον δεν έχουμε την τόλμη να καθορίσουμε υφαλοκρηπίδα) και για τα οικονομικά οφέλη που είναι δυνατόν να προκύψουν στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου