Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Επίθεση στη Δικαιοσύνη αλά… Βενεζουέλα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη Βενεζουέλα είναι γνωστά:
Η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι διεθνείς οίκοι υποβαθμίζουν το αξιόχρεο του κρατικού χρέους και προειδοποιούν ότι κινδυνεύει με χρεοκοπία μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται εδώ και πάνω από τρεις μήνες, οι νεκροί πλησιάζουν τους εκατό (ανάμεσά τους και πολλοί έφηβοι), οι ηγέτες της αντιπολίτευσης βρίσκονται είτε στη φυλακή, είτε σε κατ’ οίκον περιορισμό, το καθεστώς επιμένει στον σχηματισμό Συντακτικής Συνέλευσης τα μέλη της οποίας αναμένεται να εκλεγούν στις 30 Ιουλίου και για την οποία η Καθολική Εκκλησία έχει καταγγείλει, καθώς θα πρόκειται για «εγγραφή στο Σύνταγμα μιας στρατιωτικής, σοσιαλιστικής, μαρξιστικής και κομμουνιστικής δικτατορίας», καθώς θα προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής.

Επίσης, τα στρατοδικεία δουλεύουν μέρα-νύχτα, στέλνοντας στη φυλακή ακόμη και φοιτητές, τουλάχιστον 123 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας έχουν συλληφθεί από την έναρξη των αντί-κυβερνητικών διαδηλώσεων τον Απρίλιο, με κατηγορίες για προδοσία, εξέγερση, κλοπή και λιποταξία, οι λεηλασίες και οι ταραχές είναι καθημερινή υπόθεση, υποστηρικτές του Μαδούρο έφθασαν στο σημείο να εισβάλουν, να κάνουν κατάληψη στο κοινοβούλιο και να εγκλωβίσουν και τραυματίσουν βουλευτές.
Η πείνα μαστίζει τη χώρα, το ίδιο και η ελονοσία και η παιδική θνησιμότητα. Το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 30% πέρυσι, η μητρική θνησιμότητα κατά 65%, και τα κρούσματα της ελονοσίας κατά 76%.
Ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 720% και ο Μαδούρο απαντά με… αυξήσεις στον κατώτατο μισθό – στις 2 Ιουλίου ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 50% (στα 37 δολάρια!), για τρίτη φορά μέσα στο 2017! Στις 8 Φεβρουαρίου είχε αυξηθεί και πάλι κατά 50% και στις 30 Απριλίου κατά 60%.
Ο Μαδούρο ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται η αξία των κουπονιών τροφίμων που συνοδεύουν τον κατώτερο μισθό για να φθάσει τα 153.000 μπολίβαρ (περίπου 58 δολάρια, ή 51 ευρώ).
Και οι μόνοι που δεν λένε τίποτε για όλα αυτά είναι οι Συριζαίοι!.
Το αντίθετο:
Στα τέλη Μαΐου, την Ελλάδα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο, Ιβάν Χιλ - επίσκεψη που η κυβέρνηση απέφυγε να ανακοινώσει. Είχε συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (με τον Γ. Κατρούγκαλο, με τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με τη Βενεζουέλα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και με τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς) – όπως μας πληροφορεί ο Ιάσων Πιπίνης στο iefimerida.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε πολιτική στήριξη «απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση του Μαδούρο από τη Δεξιά στη Βενεζουέλα» αλλά και «από την επίθεση με την παραποίηση της πραγματικότητας που δέχεται από τα συστημικά ΜΜΕ στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότερες συναντήσεις έγιναν στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Κολωνάκι, παρουσία του πρέσβη κ. Φαρίντ Φερνάντες. Ο δε Χιλ υποστήριξε πως… «στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση» αλλά ένας… «περιορισμός στη διάθεση των τροφίμων», λόγω του «οικονομικού πολέμου» που δέχεται η χώρα του!
Επίσης, στις 7 Ιουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας και όπως ανακοινώθηκε «συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών»!
(Ενώ προφανώς έπρεπε να συζητούνται θέματα πληρωμών με κουπόνια, όπου ο Μαδούρο έχει το know how).
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, αποφάσισε, στις 2 Ιουλίου, να σπάσει τη σιωπή του και να εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό της επίθεσης από ελικοπτέρου στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας!
Φυσικά, ήταν μια ανακοίνωση κατά της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, καθώς με αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε «την έντονη ανησυχία του για τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Οι προβοκάτσιες και οι διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.
»Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί. Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».
Όχι, μην φαντασθείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερασπιστεί την Δικαιοσύνη στη χώρα αυτή – το αντίθετο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε στις 28 Ιουνίου να ξεκινήσει διαδικασίες παύσης, παγώματος των περιουσιακών στοιχείων της και επιβολής απαγόρευσης να φύγει από τη χώρα της επικεφαλής της εισαγγελίας Λουίσα Ορτέγκα, πρώην «τσαβίστα» που διαφώνησε με τις πρακτικές του Μαδούρο και τον κατήγγειλε για εκτροπή και παρέκκλιση από το Κράτος Δικαίου.
Στις 28 Ιουνίου ακριβώς, ο Ορτέγκα κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι έχει επιβάλει «κρατική τρομοκρατία» στη χώρα. Μιλώντας με δημοσιογράφους και απαντώντας στον χαρακτηρισμό «τρομοκρατία» που έδωσε ο Μαδούρο στην επίθεση που σημειώθηκε με ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο, η Ορτέγκα είχε πει: «Σε αυτό θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ότι η χώρα είναι τρομοκράτες. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε κρατική τρομοκρατία, αφού έχουμε χάσει το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, αφού οι διαδηλώσεις καταστέλλονται βίαια, αφού πολίτες δικάζονται από στρατοδικεία».
Μετά από όλα αυτά έχει κανείς αμφιβολία για τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μαδούρο;
Εδώ τον ακολουθεί κατά πόδας – και στα κουπόνια σίτισης και στις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου