Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ιστορικά πρόσωπα και ανάστροφος πουρκουαδισμός

Γράφει ο
Νίκος Ερρ. Ιωάννου
Η Ελευθερία, είναι το υπέρτατο αγαθό, αλλά η απόκτηση και διατήρησή της απαιτεί συχνά μεγάλες θυσίες.
Μία σημαντική μερίδα Γάλλων, εθεώρησαν ότι δεν άξιζε να αντισταθούν στις ορδές του Ναζισμού γιατί η διατήρηση της «όποιας ζωής τους», άξιζε περισσότερο από την ατομική και Εθνική τους Ελευθερία.
Σύνθημά τους ήταν το Γιατί; (pourquoi) και έκτοτε καθιερώθη διεθνώς, ο όρος Πουρκουαδισμός. Αμαυρώθηκε έτσι ακόμα και η φήμη ενδόξων στρατηγών, που περιέπεσαν εις την χλεύη της Ιστορίας.
Στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου, χιλιάδες αξιόλογοι άνθρωποι προσέφεραν μόχθο, έμπνευση, αίμα και ζωές
προκειμένου να υπάρξει Πρόοδος, Δημοκρατία και Ελευθερία. Δυστυχώς, όσο ερευνά κανείς διαπιστώνει ότι τα ονόματα και η συμβολή πάμπολλων σπουδαίων ανθρώπων παραμένουν άγνωστα και αθησαύριστα. Αντ’ αυτών, με την έκρηξη της επιρροής των μέσω μαζικής επικοινωνίας, κυριολεκτικά πνευματικά και άλλα σκουπίδια προβάλλονται, είτε γιατί «πωλούν» είτε γιατί έχουν υπόγειες διασυνδέσεις. Σαν αποτέλεσμα ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητος και αναγνωρισιμότητος.
Κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο, από κάθε άποψη απαράδεκτος, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στις λεγόμενες διακοινοτικές συνομιλίες. Σκοπίμως δεν αναφέρω το όνομά του, όπως και του άλλου, που ονομάτισε το δημοψήφισμα του 2004 και εισέπραξε καταπελτική καταδίκη από τον Κυπριακό Λαό. Κάτι τέτοιοι, πρέπει να απαλειφθούν από τη μνήμη σαν τοξικά ιστορικά απόβλητα.
Ο περί ου ο λόγος λοιπόν Νορβηγός, επί εβδομάδες μονοπωλεί την πρωτοκαθεδρία στην δημοσιότητα για κάποιο ΚΟΙΝΟ έγγραφο, το οποίο τελικά παρέμεινε ΚΕΝΟ!
Παρά ταύτα, εν ονόματι δεν ξέρω ποιας πολιτικής ορθότητος, συρρέουν οι συνομιλητές στην Ελβετία για συζήτηση χωρίς... μπούσουλα (παραλλαγή του σχολιασμού της καινούργιας στολής του Αυτοκράτορα...).
Οι Γάλλοι χαρακτηρίσθηκαν πουρκουάδες γιατί ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ να πολεμήσουν για την Ελευθερία τους. Διερωτώμαι μήπως τώρα πρέπει να εισάγουμε τον όρο «ανάστροφος πουρκουαδισμός» γιατί εμείς ΠΑΜΕ σε μία παγίδα αναζήτησης «της όποιας λύσης» η οποία επ’ ουδενί λόγω προοιωνίζεται ευνοϊκή για την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου