Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Οι Βρετανοί θέλουν κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω μεγέθους των κοιτασμάτων!


Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τον κυπριακό Ελληνισμό καθώς ξεκινάει η γεώτρηση του οικοπέδου 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τις ήδη στην ελληνική και στην κυπριακή κυβέρνηση γνωστές πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αναμενόμενες ελάχιστες, μέσες και μέγιστες ποσότητες στα κοιτάσματα των blocks 10, 6 &11 θα είναι πενταπλάσιες από αυτές του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος “Zor”!

Την ίδια στιγμή οι Βρετανοί επιδιώκουν την σύνταξη ενός νέου πονηρού σχεδίου τύπου «Ανάν» με βάση το οποίο θα καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία βάζοντας το δηλητηριώδες «τυρί» της μείωσης (ΟΧΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ) των κατοχικών στρατευμάτων.

Οπότε η σημερινή έναρξη των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 αποκτά ιδιαίτερη σημασία την ίδια στιγμή που το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» έχει πάει στον Κόλπο της Μόρφου.

Μην κοροϊδευόμαστε η Τουρκία προβαίνει σε «λεονταρισμούς» αλλά επί της ουσίας δεν πρόκειται να πράξει ουδέν καθώς η κυπριακή κυβέρνηση αλλά και η γαλλική εταιρεία TOTAL ξεκαθάρισαν ότι «τίποτε δεν είναι ικανό να σταματήσει την γεώτρηση»

Στην Κύπρο φτάνει σήμερα και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Η υπουργός μεταξύ άλλων θα μεταβεί και στην πλατφόρμα της κοινοπραξίας ΤΟΤΑL-ΕΝΙ ως έκφραση έμπρακτης στήριξης του Παρισιού, μετά από σχετική απόφαση του ίδιου του Εμμανουέλ Μακρόν. Στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Έχουμε ξαναπεί ότι η ΤΟΤΑL δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρεία, είναι η ίδια η… Γαλλία τόσο απλά. Επίθεση κατά της TOTAL σημαίνει επίθεση κατά της Γαλλίας και οι Γάλλοι ιστορικά έχουν αποδείξει ότι δεν διστάζουν να γίνουν «αιμοβόροι» όταν κάποιος παίζει με τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

Μόνη πιθανότητα να γίνει κάτι από τουρκικής πλευράς είναι αν επικρατήσει ο οξύθυμος χαρακτήρτας του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά ακόμα και αυτός έχει το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης αρκετά ισχυρό για να ξέρει τι τον παίρνει να κάνει και τι όχι.

Το ζήτημα είναι ότι οι Βρετανοί μετά το «φιάσκο» για αυτούς της Πενταμερούς Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας προωθούν ένα νέο σχέδιο που περιλαμβάνει μείωση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο, νομιμοποίησή τους μέσα από μια συμφωνία και παραπομπή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να αποφασίσει για τις εγγυήσεις.

Δηλαδή θα επιχειρήσουν να «χρυσώσουν» το χάπι και να βάλουν σε δύσκολη θέση τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά τον μόνο «μη παραγωγικό» κατά δήλωση του ίδιου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Είναι καταπληκτική η αγάπη των Βρετανών για την Τουρκία και η το λιγότερο αντιπάθεια τους προς τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Στην πρόταση αυτή αντιδρούν θετικά και άλλες χώρες και οργανισμοί δια τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους αφορά και δεν χάνουν τίποτα οι ίδιοι αν η Κύπρρος γίνει τουρκικό προτεκτοράτο.

Αντιθέτως, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της μόνιμης παρουσίας στρατευμάτων. Επιπλέον, σε σχέση με το θέμα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων η μεταβατική περίοδος είναι μακρά και η κατάληξη αμφίβολη.

Ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί το βράδυ της Δευτέρας σε δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με την κυπριακή αντιπροσωπεία για να συντονιστούν τα επόμενα βήματα καθώς ετοιμάζεται νέο πονηρό σχέδιο κατά του Ελληνσιμού. Θα είναι και η πρώτη συζήτηση που θα έχουν μετά την κατάρρευση της Πενταμερούς Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα.

Όπως γίνεται κατανοητό κάποιοι κύκλοι του εξωτερικού ανησυχούν καθώς όχι μόνο βλέπουν την Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία να προχωράει στις γεωτρήσεις αλλά και να έχει την απαραίτητη υποστήριξη μεγάλων δυνάμεων λόγω συμφέροντος.

Το συμφέρον είναι πάντα επικρατέστερο στο τέλος οποιουδήποτε άλλου σχεδιασμού. Για αυτό άλλωστε βιαζόντουσαν κάποιοι να καταλυθεί η κυπριακή Δημοκρατία άμεσα και τάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου