Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Για αυτό δεν πρόκειται να μας αφήσουν σε ησυχία: Τεράστιος ο ορυκτός πλούτος Ελλάδας και Κύπρου. ΒΙΝΤΕΟ

Για αυτό δεν πρόκειται να μας αφήσουν σε ησυχία: Τεράστιος ο ορυκτός πλούτος Ελλάδας και Κύπρου
Ασύλληπτος πλούτος κάτω από τα πόδια της Ελλάδας η οποία συνεχίζει τον "βαθύ της ύπνο". Με τις εξελίξεις στον νότο του ελληνισμού να είναι ραγδαίες, βλέπουμε πως η κλασσική ελληνική στρατηγική στο θέμα των ΑΟΖ είναι ίδια και απαράλλακτη, με εξαίρεση μερικούς ... λεονταρισμούς.   Όσο η Ελλάδα "κοιμάται"...
η Κύπρος προχωρά παρά τις συνεχείς σοβαρότατες προκλήσεις της Άγκυρας και έχοντας πλάτη τον "εβραϊκό κολοσσό" της TOTAL, ρίχνεται στη μάχη των κοιτασμάτων.   Ωστόσο δεν είναι μόνο το γόητρο των Τούρκων.   Τα κοιτάσματα του ξακουστού οικοπέδου 6 που διεκδικούν οι Τούρκοι, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, είναι πολύ μεγαλύτερα -σχεδόν τα πενταπλάσια- από το αιγυπτιακό ZOR, ένα κοίτασμα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου.  Το Δίκαιο της Θάλασσας στην προκειμένη περίπτωση, παρότι λειτουργεί ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, εν τέλει πάει...περίπατο. Το "τρίγωνο" μεταξύ Καστελόριζου, Κύπρου και Κρήτης, είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία της ελληνικής πλευράς να δηλώσει ένα δυναμικό παρών στην ευρύτερη περιοχή.   Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τις εξορύξεις στην Κύπρο (π.χ. η γαλλική TOTAL), προειδοποιούν με βαριά αντίποινα τους Τούρκους στην περίπτωση που γίνει κάποιο "ατύχημα".   


Το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο "χοντρό", από τη στιγμή που μόνο για τα κοιτάσματα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, οι ξένες εταιρείες έχουν καταλήξει πως ξεπερνούν τα τρία τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερα από αυτά του Καναδά!
Θυμίζουμε την απειλή των Τούρκων στην περίπτωση που μπει τρυπάνι στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. 
Ακόμη και με πόλεμο μέσα στον Ιούλιο προειδοποιούσε η Άγκυρα, σε μία χρονική περίοδο όπου το ναυάγιο στο Κυπριακό ζήτημα ήρθε για να επιβεβαιώσει τα χειρότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου