Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΕΤΣΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1955 - 1965 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΖΗΛΕΨΤΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΗΝΑ 1956 - 1965. ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΗΝΑ 1956 - 1965. ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

Κάααααποτε, πριν 50 χρόνια περίπου, η ζωή στη Αθήνα ήταν "λίγο" διαφορετική, πιο φτωχή αλλά πιο γνήσια, χωρίς φρου φρού κι αρώματα αλλά με όλες τις βασικες ανάγκες καλυμένες. Με ανθρώπους που μίλαγαν την ίδια γλώσσα ήταν ολοι φίλοι μεταξύ τους κι οχι το σημερινό αλαλούμ....
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΗΝΑ 1960
Χωρίς πολύχρωμους εισβολείς και με ελάχιστη εγκληματικότητα. Με λίγα λεφτά , αλλά με αξία. Με γειτονιές φτωχικές, αλλά πανέμορφες, με ανοιχτά σπίτια με νοικοκυρές να κερνάνε ενα νερό και ένα γλυκάκι του κουταλιού τους περαστικούς. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΗΝΑ 1960
Ζήσαμε μια Αθήνα που άξιζε την αγάπη μας γιατί κι αυτή μας αγαπούσε όλους. Πάμε μια βόλτα λοιπόν νοσταλγίας και ελπίδας ότι κάποτε, κάποιες άλλες γενιές ζήσουν τα όμορφα παιδικά χρόνια που ζήσαμε όσοι σταθήκαμε τυχεροί. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΘΗΝΑ 1960
 

 
Μουσική επένδυση "Το ποτάμι" . Σύνθεση-πιάνο Μάνος Χατζιδάκις-1959

ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΥΜΙΣΗ ΟΣΩΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ...
ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ..
ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΗΦΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ...ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΡΧΗ , ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου