Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

ΓαβρΟΓΛΟΥ. Η ΧΟΥΝΤΑ τον Ελληνοποίησε, η ΧΟΥΝΤΑ του έδωσε αναβολή στράτευσης, στη ΧΟΥΝΤΑ πλήρωσε 3200 δραχμές για να μην πάει φαντάρος. Σήμερα είναι "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" υπουργός και βρίζει τη ΧΟΥΝΤΑ. ΑΒΥΣΣΟΣ η ζωή του ανθρώπου

Σχετική εικόνα
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας ΓαβρΟΓΛΟΥ, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική το θητεία. Ο νυν υπουργός Παιδείας έκανε χρήση του νόμου της Χούντας...
και την εξαγόρασε το 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.
Όταν ο Κώστας ΓαβρΟΓΛΟΥ, που είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και σπούδαζε στο εξωτερικό, όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία  οκτώ μηνών, αποφάσισε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Βάσει του νόμου που ίσχυε τότε, ο φοιτητής Κώστας Γαβρόγλου χρίστηκε αυτομάτως υπόχρεος στρατιωτικής θητείας οκτώ μηνών, ενώ την περίοδο της δικτατορίας έλαβε την ελληνική ιθαγένεια.
Το δημοσίευμα γράφει πως ζήτησε αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών η οποία εγκρίνεται έως το 1973.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1970 άλλαξε πανεπιστήμιο και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Η αναβολή της θητείας του διεκόπη αναγκαστικά, αλλά του εγκρίθηκε δεύτερη αναβολή για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, όπως προέβλεπε ο νόμος και πάλι έως το 1973,
Ωστόσο, το 1970 η δικτατορία θεσπίζει το Νομοθετικό Διάταγμα 720/1970 που επιτρέπει την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για ορισμένες κατηγορίες μονίμων κατοίκων του εξωτερικού ή Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου