Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ρυθμοί ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα για να σωθεί η χώρα

Γράφει ο
Κώστας Μαργαρίτης
Η αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων χτυπάει «κόκκινο», σε μια  χρονική στιγμή που απαιτείται συνεννόηση  και συνεργασία. Τα θέματα της  παιδείας, η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και η αύξηση των εσόδωνδημιουργούν πίεση και άγχος στη κυβέρνηση που καλείται να τα επιλύσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ενισχύθηκε  σημαντικά τον Ιούλιο, καθώς έφθασε στις 98,2 (από 94) μονάδες, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ.
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η βελτίωση στις κατασκευές, κυρίως σε σχέση με τα δημόσια έργα, ενώ οι υπόλοιποι τομείς εμφανίζουν μικρές θετικές ή αρνητικές διακυμάνσεις, ανάλογα και με τη
δυναμική των επιμέρους κλάδων τους.
Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εκταμίευση μέρους της δόσης της χρηματοδοτικής υποστήριξης από τους δανειστές  και η ενίσχυση της αντίληψης πως το πρόγραμμα κινείται σε σταθερή βάση, έστω και με μικρές καθυστερήσεις, συμβάλουν στη τόνωση της αισιοδοξίας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.
Η ανεργία στο προσεχές  διάστημα, καθώς φαίνεται να διαμορφώνονται συνθήκες κανονικότητας στην εικόνα της οικονομίας, με μικρή ενίσχυση και των επενδύσεων,  δείχνει να μειώνεται.
Το βάρος  να πέσει στη καθημερινότητα των πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη πληρωμή των υποχρεώσεων  τους.
Στη βιομηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες επιδεινώνονται, ενώ αντίθετα οι εκτιμήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση βελτιώνονται, με το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να μεταβάλλεται ελαφρώς θετικά.
Στις υπηρεσίες, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων βελτιώνονται, όπως και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση, αλλά οι θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή της περιορίζονται.
Η προσπάθεια είναι επίπονη και διαρκής, όπως τονίζει ο ΙΟΒΕ, αλλά στο χέρι μας είναι να κοιτάξουμε δυναμικά μπροστά και να αξιοποιήσουμε τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.
Η ώρα των έργων και των ταχύτατων ρυθμών που χρειάζεται η πατρίδα μας,  δε μπορεί να ανακόπτεται από τις αστοχίες και την ανικανότητα ανθρώπων που έχουν μείνει  στο παρελθόν και είδαν τις κρατικές θέσεις που ανέλαβαν  ως μέσο εξυπηρέτησης  των προσωπικών  τους συμφερόντων.
Οι Έλληνες απαιτούν  και διεκδικούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό  μέλλον  με προοπτική και σταθερότητα, έξω από δεσμεύσεις και εθνικές υποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου