Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Κάθε αποτυχία μεγαλώνει το κόστος και κάνει πιο σύνθετη την πορεία της χώρας


Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
       Η πραγματικότητα πολλές φορές μας απογοητεύει, ίσως και να μας απελπίζει. Αλλά και η εθελοτυφλία της στρουθοκαμήλου δεν είναι λύση, είναι αργόσυρτη αυτοκτονία.
       Κάθε αποτυχία της κυβέρνησης  μεγαλώνει το κόστος και κάνει πιο σύνθετη την πορεία της χώρας.
       Τώρα αποδεικνύεται πόσο μεγάλη ατυχία για τη χώρα, επομένως και για όλους εμάς, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η διαπραγμάτευση από την παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία της επιστροφής της οικονομίας σε συνθήκες ομαλότητας.
       Η κυβέρνηση δείχνει ανέτοιμη να εκμεταλλευτεί ακόμα και τα όποια θετικά στοιχεία περιέχει η συμφωνία της 15ης Ιουνίου.
    
   Με τις πράξεις της, δείχνει πόσο λίγο εκτιμά τις θυσίες που επέβαλε στους πολίτες αυτής της χώρας.
       Μετά τη θεωρία έρχεται και η πραγματικότητα για να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς  ότι η Ελλάδα κατήγαγε νίκη στο τελευταίο Eurogroup.
       Όλα όσα μεσολάβησαν τις τελευταίες ημέρες, είναι η παραδοχή του φιάσκου στο οποίο κατέληξε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους δανειστές.
       Ωστόσο, την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται στον αέρα, φέρει η κυβέρνηση που από τη μια καθυστέρησε στο έπακρο την αξιολόγηση και από την άλλη καλλιέργησε υπερβολικές προσδοκίες, αποτυγχάνοντας να αξιολογήσει σωστά τις πολιτικές ισορροπίες.
       Τώρα  το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι να κάνουμε σήμερα όσα προβλέπεται να κάνουμε αύριο, ώστε να τελειώνουμε με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης από σήμερα, πριν το φθινόπωρο.
       Ο λαϊκισμός και η αντιμνημονιακή διχαστική ρητορεία στα οποία επένδυσε ο κ. Τσίπρας για να ανέλθει στην εξουσία, ήταν προφανές ότι κάποια στιγμή θα γύριζαν μπούμερανγκ εναντίον του.
       Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, με όσα ακολούθησαν τα περίπου δυόμιση χρόνια στα οποία βρίσκεται στην εξουσία, δεν είχε μόνο αυστηρά πολιτικές και οικονομικές παρενέργειες, αλλά επίσης και τις  διαψεύσεις προσδοκιών του λαού.
       Αυτό όμως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως με την πολιτική που ακολούθησε, στέρησε από ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας την προοπτική και το δικαίωμα να ονειρεύεται κάτι καλύτερο.
       Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξαντλείται στην υπεράσπιση του κ. Καμμένου, που τον βλέπουμε να τρέχει ασθμαίνοντας στη Βουλή για να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον πανταχόθεν βαλλόμενο κυβερνητικό του εταίρο, η οικονομία αγκομαχά και η κοινωνία αναζητά διέξοδο στα καθημερινά της προβλήματα.
       Την ώρα που ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ασχολούνται με τα εσωτερικά τους προβλήματα, μετά την αποκάλυψη των ολέθριων πολιτικών του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα,  η χώρα και η οικονομία βρίσκονται σε τραγική θέση και  χάνουν πολιτικό χρόνο.
       Ένεκα τούτων, οι εξαμηνιαίες τάσεις της ΜRΒ σήμερα, παρουσιάζουν δραματική πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης ακόμα και σε προνομιακά πεδία για τον ΣΥΡΙΖΑ.
       Επιπλέον με βάσει την αναγωγή, η ΝΔ φαίνεται να φλερτάρει ανοιχτά με την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.
       Είναι καιρός να κατανοήσουν όλοι, ότι η κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, αν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι η καθυστέρηση της χώρας, είναι πρωτίστως δικό τους πρόβλημα.
       Είναι καιρός να κατανοήσουμε όλοι ότι η έξοδος από την κρίση, προϋποθέτει μια επισπεύδουσα κυβέρνηση που θα διαθέτει υψηλές διαχειριστικές ικανότητες, αίσθηση εθνικής αποστολής, δύναμη για δράση, αλλά και ενιαία αντίληψη του προς υλοποίηση προγράμματος.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου