Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Λευκός Οίκος διαβάζει ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ!Το πρόβλημα του ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ με Κίνα και Ρωσία...

Είχαμε γράψει και στο παρελθόν πως οι ΗΠΑ μελετούν Θουκυδίδη, από  τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την εξουσία αρχές του 2017. Τώρα όμως είναι ο Λευκός Οίκος που ξεκίνησε μανιωδώς τη μελέτη του Έλληνα ιστορικού. Του Ιστορικού.
Τι διαβάζουν λοιπόν τα στελέχη του Λευκού Οίκου; Διότι θα πει κανείς πως στους σύγχρονους πολέμους τα δόρατα και τα σπαθιά δεν έχουν θέση. Λάθος. Έχουν διότι το όπλο είναι το μέσο εκτέλεσης ενός σχεδίου και τα πολεμικά σχέδια είναι πάντα ίδια, βασισμένα σε βασικές αρχές.
Μέσα στο έργο του Θουκυδίδη ο Λευκός Οίκος
βρίσκει απαντήσεις σε στρατηγικά διλήμματα. Πώς και πότε ρισκάρεις, πώς ισορροπείς τις απαιτήσεις της εσωτερικής πολιτικής με τη στρατηγική πολέμου, πώς να συμπεριφερθείς σε αξιωματικούς ικανούς μεν που παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες από όσες πρέπει ίσως. Το βασικό όμως, πώς Αυτοκρατορίες μπλέχτηκαν σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο που πίστευαν ότι θα λήξει σύντομα, με αποτέλεσμα την καταστροφή.
Ο Θουκυδίδης εξηγεί πως οι Ηγέτες, πάνω στην έξαρση του πολέμου αποφάσισαν να χτυπήσουν τον εχθρό σε πτυχές όπου δεν υπερτερούσαν. Πχ οι Αθηναίοι στην ξηρά να χτυπούν Σπαρτιάτες και τούμπαλιν, πράξεις που οδήγησαν σε ολοκληρωτικές ήττες.
Μπορούν οι ΗΠΑ, για να έρθουμε στην εποχή μας, να πλήξουν την Κίνα στον ηλεκτρονικό πόλεμο ή τη Ρωσία. Μπορεί η Κίνα να χτυπήσει το ναυτικό των ΗΠΑ;
Tα πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ) οι ηγέτες Αθήνας και Σπάρτης ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί, οπότε ο Πόλεμος ήταν ισοπαλία. Συν τω χρόνω όμως και με αλλαγές προσώπων (θάνατος Περικλή πχ) τα λάθη έγιναν πολλά, η κόπωση θόλωσε την κρίση και το αποτέλεσμα γνωστό.
Ο φόβος των ΗΠΑ είναι πως υπάρχει περίπτωση να εμπλακούν σε πόλεμο κατά της Κίνας ή της Ρωσίας που θα είναι μακροχρόνιος. Ένας πόλεμος (που λόγω της εποχής μας) δε θα διαλύσει δύο χώρες, αλλά όλο τον Πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου