Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

MRB: Σταθερά κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ, προηγείται με 9,4 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ


dimoskopisi tsipras

Με προβάδισμα της τάξης των 9,4 μονάδων, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την αδιαμφισβήτητη πρωτιά της στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών επί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι τάσεις Δεκεμβρίου της εταιρίας MRB.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,3%.
Στην τρίτη θέση έρχεται το νεοσυσταθέν από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι «Κίνημα Αλλαγής» με 10,1% και στην τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 6,8%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2,1%, η Πλεύση
Ελευθερίας με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%.
Αντίστοιχα, τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου, διαμορφώνονται ως εξής:
Νέα Δημοκρατία 35,2%
 
ΣΥΡΙΖΑ 24,4%
Κίνημα Αλλαγής 11,6%
Χρυσή Αυγή 7,8%
ΚΚΕ 7,5%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%
Η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά να γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αν και ένα ποσοστό 28,7% θέλει να προκηρυχθούν άμεσα.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπτας συγκεντρώνει το 22,1% των προτιμήσεων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 31,7%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.
Η μέτρηση έγινε με πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας. Πραγματοποιήθηκε από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου