Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τεκνοθεσία και αναδοχή: Η παράλογη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και η ψηφοθηρία των πολιτικών.

Γράφει ο
Ιωάννης Κουλούρης
Παρακολούθησα με προσοχή τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα της τεκνοθεσίας.
Παρότι γενικά αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται πως υποτιμά συστηματικά τη νοημοσύνη του λαού μας, όμως η εισηγήτρια κυρία Φωτίου υπερέβη κάθε όριο. Πράγματι ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι εάν εξαιρεθούν από τη δυνατότητα αναδοχής και τεκνοθεσίας τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδικούνται τα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει το ίδιο σύμφωνο, γιατί αναγκαστικά θα εξαιρεθούν και αυτά !!!!
Τον παραλογισμό αυτό δεν  τον εξήγησε φυσικά, υποθέτω όμως, από όσα ισχυρίστηκε,  ότι εννοούσε ότι, εάν εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και θα ισχυριστούν ότι από την εξαίρεση παραβιάζεται η αρχή της ισότητας μεταξύ όσων ζευγαριών έχουν συνάψει σύμφωνο
συμβίωσης;;
Όμως το μόνο που δικαιούνται να ζητήσουν με την προσφυγή είναι να αναγνωριστεί και σε αυτά το δικαίωμα της τεκνοθεσίας και αναδοχής, και όχι να απαγορευτεί αυτή και στα ετερόφυλα ζευγάρια, γιατί το τελευταίο προφανώς θα απορριφθεί με βάση την κλασσική νομική αρχή ότι δεν θα έχουν έννομο συμφέρον να ζητήσουν κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να αντιληφθεί τον παραλογισμό του ισχυρισμού της κυρίας Φωτίου.
Επί της ουσίας φυσικά καμία αρχή ισότητας δεν παραβιάζεται από την εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών, όχι μόνο γιατί υπάρχει ουσιώδης βιολογική διαφορά μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, αλλά και διότι παραβιάζεται κατάφωρα η φύση και  αγνοούνται τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ  η Ελληνική κοινωνία δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί την εξίσωση των δύο ζευγαριών.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο τέως υπουργός δικαιοσύνης κύριος Παρασκευόπουλός, ο αμετανόητος εμπνευστής του ομώνυμου εγκληματικού νόμου, ο οποίος είναι υπαίτιος για την αύξηση της εγκληματικότητας και τη δολοφονία εκατοντάδων αθώων πολιτών,  και ισχυρίστηκε ότι και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν φαινόταν ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί «καινοτόμους» θεσμούς, ενώ στην πράξη αποδείχτηκε ότι τελικά συμβιβάστηκε με αυτούς. Ανέφερε δε ως παραδείγματα την απόποινικοποίηση της μοιχείας και την καθιέρωση του πολιτικού γάμου.
Πράγματι οι θεσμοί αυτοί καθιερώθηκαν τελικά, όμως αφενός είναι άσχετοι με το θέμα, και αφετέρου  ο κύριος υπουργός παρέλειψε να αναφέρει  τις τραγικές συνέπειες που έχουν για τη χώρα,  όπως η κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων και της υπογεννητικότητας, τα οποία οδηγούν το έθνος μας στην εξαφάνιση, και καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιών να είναι παιδιά χωρισμένων γονιών.
Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας ούτε για το έθνος ούτε για τα παιδιά νοιάζονται, αλλά μόνο για τις ψήφους των ομόφυλων ζευγαριών, που φαίνεται ότι θεωρούν πως είναι πολλά, είτε έχουν είτε δεν έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Με μεγάλη πίκρα και απογοήτευση  πληροφορήθηκα δυστυχώς στο μεταξύ, μέχρι την αποστολή του άρθρου αυτού,  ότι με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια συμφωνούν  μεταξύ άλλων και δύο κατά τα άλλα καταξιωμένοι πολιτικοί μας, ο κύριος Βενιζέλος και η κυρία Μπακογιάννη, καθώς και το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ που το πήρε το...Ποτάμι. Ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός αυτό, και ελπίζω ο Ελληνικός λαός να τους δώσει την απάντησή του στην κάλπη, για να αποδείξει ότι δεν  του αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά ελπίζω να μην περάσει τελικά η ρύθμιση αυτή.
Τέλος θεωρώ ότι μεγάλη ευθύνη για το θέμα αυτό έχει και η Εκκλησία, η οποία δεν αντέδρασε δυναμικά όσο θα έπρεπε και όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις, όμως αυτήν θα την κρίνει ο Θεός, και μάλιστα, κατά το Ευαγγέλιο, πολύ αυστηρότερα από τους κοινούς θνητούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου