Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Δημητρακόπουλος: H Τουλουπάκη παραβίασε το Σύνταγμα (Video)


Αιχμές προς την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis άφησε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος κατηγόρησε την Ελένη Τουλουπάκη ότι παραβίασε το Σύνταγμα και την δικονομία όσον αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες.
«Κατ’ αρχάς θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν από μία εβδομάδα, σε αυτό εδώ το στούντιο στο ΣΚΑΪ, διαβάζοντας τις ένορκες καταθέσεις που έδωσαν οι “κουκουλοφόροι” είδα ότι υπήρχε ένα τεράστιο δικονομικό λάθος. Υπήρχε μόνο μια έγκριση ενός αντεισαγγελέα πρωτοδικών για να φορέσουν τις “κουκούλες”. Αυτό συμβαίνει στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στις εγκληματικές οργανώσεις. Εδώ δεν είχαμε ούτε τρομοκράτες ούτε εγκληματίες.
Είχαμε δύο πρωθυπουργούς, έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης, υπουργούς, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον επίτροπο της χώρας στην Ευρώπη. Άρα δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα. Εάν ήθελαν να ακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία έπρεπε να πάνε στο 45Β του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και να τους χαρακτηρίσουν ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.
Αυτό όμως είχε μία βασική προϋπόθεση. Έπρεπε να υπάρχει η έγκριση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και δεν υπήρχε. Όλη διαδικασία, όλη η προδικασία ήταν άκυρη” ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Προϋπόθεση για να είσαι προστατευόμενος μάρτυρας, δηλαδή με το 45Β του ΚΔΠ, είναι να μην εμπλέκεσαι. Αν εμπλέκεται είναι μια ρωγμή δικονομική», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Είναι ο ορισμός της απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας. Και προσπάθησαν να το διορθώσουν αυτό με ένα επίσης λάθος. Αφού έχουν φύγει οι δικογραφίες, έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, πώς έρχεται εκ των υστέρων…», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, ανέφερε: «Δυνητικά, προβλέπει ο νόμος, ότι μπορεί να δώσει εντολή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ψέματα και για αυτά που έχουν ορκιστεί, και είναι ανακριβή και συκοφαντικά. Από τη στιγμή που έφυγε η δικογραφία, τόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο και η κ. Τουλουπάκη δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Είναι έωλη 100% η διαδικασία».

«Ένα άλλο μείζον θέμα, για να δείτε ότι δεν σέβονται ούτε το σύνταγμα. Το Σύνταγμα λέει ότι όταν υπάρχει καταγγελία που αφορά υπουργό, πρωθυπουργό, αμελλητί διαβιβάζεται στη Βουλή. Από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2018 μνημονεύονται ονόματα πρωθυπουργών, υπουργών. Δεν έκανε καμία ενέργεια η κ. Τουλουπάκη όπως είχε εκ του Συντάγματος υποχρέωση να διαβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή. Όταν έγινε η μήνυση από τον κ. Σαμαρά σε βάρος του κ. Τσίπρα ορθώς ο εισαγγελέας δεν έκανε καμία δικονομική ενέργεια και αμελλητί τη διαβίβασε στη Βουλή», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου