Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Χρυσόγονος: Τρεισήμισι χαμένα χρόνια


[Ότι και να λες τώρα δεν αλλάζει τίποτα! Φέρεις βαρύτατες ευθύνες γιατί τους πρόσφερες μαζί με κάτι άλλους χρήσιμους ηλίθιους το μανδύα σοβαρότητας για να κρύψουν τους Λάμπρου, Κυρίτση κ.λπ και να σκαρφαλώσουν στην εξουσία...]

Του Κώστα Χ. Χρυσόγονου*

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού καθώς και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο κύριος υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επιλέξει ένα καταστροφικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

Αντί κατά κυριολεξία να κυβερνά, δηλαδή να προβλέπει, να σχεδιάζει και τελικά να εφαρμόζει πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, επωμιζόμενος βέβαια και το πολιτικό κόστος που αναπόφευκτα θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο, προτιμά να καταγγέλλει διαρκώς και για τα πάντα το «παλιό πολιτικό σύστημα» και τα «αδηφάγα συμφέροντα» γενικώς και αορίστως.

Επί της ουσίας εξάλλου περιορίζεται να εφαρμόζει τις εντολές των δανειστών και να διανέμει ότι απομένει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπό μορφή εφήμερων ψηφοθηρικών παροχών.

Σε ότι αφορά τις δασικές πυρκαγιές το μοντέλο αυτό μεταφράζεται σε αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πιο επικίνδυνων από εκείνες, επειδή τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι ως επί το πλείστον απαρχαιωμένα, ενώ χαρακτηριστικά ελλιπής είναι και ο εξοπλισμός του πυροσβεστικού σώματος σε επίγεια μέσα, όπως είχαν καταγγείλει οι συνδικαλιστές του λίγες μέρες πριν την καταστροφή στο Μάτι.

Η παραπάνω αδυναμία συνδυάζεται με την άναρχη δόμηση και με την κλιματική αλλαγή που προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα, εξαιρετικά επικίνδυνο για τις ζωές και τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Αν υπήρχε στοιχειώδης λογική θα έπρεπε να γινόταν κατεδαφίσεις μη τακτοποιημένων αυθαίρετων κτισμάτων με εντατικούς ρυθμούς και ακόμη ένα μέρος των χρημάτων τα οποία εισπράττει το κράτος από τις «τακτοποιήσεις» θα έπρεπε να διατίθεται για τη βελτίωση της ποιότητας των οικισμών, πχ με απαλλοτριώσεις για την διάνοιξη νέων οδικών αξόνων και άλλων ελεύθερων χώρων ώστε να υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες διαφυγής σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Θα έπρεπε εξάλλου τα 500 εκατ. ευρώ τα οποία εξαγγέλλει τώρα ο πρωθυπουργός ότι θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, να είχαν δοθεί από καιρό για την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης.
Επί 3,5 χρόνια όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά για τον απλό λόγο πως τίποτα όλα αυτά δεν θα της έφερνε ψήφους.

Ήταν 3,5 χαμένα χρόνια όχι μόνο στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας αλλά και στα υπόλοιπα μείζονα προβλήματα της χώρας, μιας χώρας που διαρκώς χάνει έδαφος μέσα στον διαρκώς εντεινόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό. Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική από μια άλλη κυβέρνηση.

*Ο κ. Κώστας Χ. Χρυσόγονος είναι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής
https://www.liberal.gr/arthro/216056/apopsi/arthra/treisimisi-chamena-chronia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου