Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Άλλη φρενοβλάβεια κυνισμού και οπορτουνισμού

Αριστείδης (ο Δίκαιος;) Δεν ζητήσαμε δικηγόρο κυρ-Φώτη. Αλλά κι αν ζητούσαμε, ασφαλώς δεν θα βάζαμε εσένα. 
Κυρ-Φώτη, μας γέμισες αλογόμυγες. Έτσι λέμε στο χωριό μου για τους παθολογικούς ψεύτες, τους κομπορρήμονες, τους φανφαρόνους και γενικά για τους κενούς περιεχομένου πολυλογάδες. Σου ταιριάζει ακριβώς...
Κυρ-Φώτη, ο λόγος σου είναι...
προκατειλημμένος, ισοπεδωτικός και γι αυτό διχαστικός. Αν και στατιστικώς, κανείς διχασμός δεν υφίσταται: δυο-τρεις αεριτζήδες της παρέας σου εκστασιάζονται, τα υπόλοιπα δέκα εκατομμύρια Ελλήνων σε οικτίρουν.

Κυρ-Φώτη, έχεις καταλήξει φασίστας, για να μην πω ότι φασίστας ήσουν πάντα και τώρα αποκαλύφθηκες. Άλλωστε στους φανατικούς αντιφασίστες υποκρύπτεται πάντα φασισμός, όπως και σε κάθε φανατικό.

Κυρ-Φώτη, δεν σε βάλαμε δικηγόρο. Το βασικό προσόν του δικηγόρου είναι να ξέρει πότε πρέπει να το βουλώσει. Εσύ δεν ξέρεις.

Κυρ-Φώτη, γενικώς δεν ξέρεις τίποτε. Δεν ξέρεις ότι πάνω από τους πεθαμένους δεν φλυαρούν. Δεν ξέρεις ότι πάνω από τους τάφους δεν ασχημονούν. Δεν ξέρεις ότι πάνω από τα ερείπια δεν πουλάνε εξυπνάδες.

Κυρ-Φώτη, η ακατανίκητη επιθυμία σου για επιβεβαίωση, η διαρκής προσπάθειά σου για δημοσιότητα, ο διακαής πόθος σου για προβολή, έχουν καταντήσει αηδία.

Κυρ-Φώτη, για τους αιχμαλώτους στρατιώτες μας στην Τουρκία, αναλώνεσαι σε παρόλες. Κονταρομαχείς στο κενό, σκιαμαχείς με ανύπαρκτους αντιπάλους και ξιφουλκείς ενώ ο εχθρός είναι χιλιόμετρα μακριά. Νισάφι. Έχουν δικηγόρους υπεράσπισης τα παιδιά μας, δεν χρειάζονται και αυτόκλητους. Πολιτικούς ηγέτες χρειάζονται, οι οποίοι κηρύχθηκαν άφαντοι.

Κυρ-Φώτη, μετά την καταστροφή στην Αν. Αττική, με ταπεινό ελατήριο (κάλυψη εκ του ασφαλούς των παχύδερμων συγκυβερνητών σου), ψέλλισες κάτι ακατανόητα μισόλογα που κατά το πονηρό πνεύμα σου επείχαν θέση «συγγνώμης». Κανείς δεν τα εξέλαβε ως τέτοια, κατόρθωσες να εκνευρίσεις και τον πιο καλόπιστο.

Κυρ-Φώτη, τώρα τόλμησες να προσβάλεις νεκρούς.
 Να ξορκίσεις ψυχές που ακόμη αιωρούνται, με οικονομικές επιτυχίες που υπάρχουν μόνο στη φαντασία σου. Να πουλήσεις ψεύτικο ανδραγάθημα πάνω από απανθρακωμένα ανθρώπινα υπολείμματα.

Κυρ-Φώτη αυτό είναι πρόκληση. Είναι προσβολή. Είναι ασέβεια.

Κυρ-Φώτη, τόλμησες αυτό που ούτε ο πιο ανήθικος δικολάβος δεν θα τολμούσε. 


Κυρ-Φώτη, 
το μόνο που έχεις να προσφέρεις πλέον στην κοινωνία είναι η σιωπή σου.

Κυρ-Φώτη, δεν ζητήσαμε δικηγόρο. Αλλά κι αν ζητούσαμε, ασφαλώς δεν θα βάζαμε εσένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου