Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αποχή μαθητών και διαμαρτυρίες γονέων σε δημοτικό σχολείο των Σερρών – Αιτία η φοίτηση παιδιών λαθρομεταναστών. (ΒΙΝΤΕΟ)

25 μαθητές από τους 130 που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, στις Σέρρες, κάθισαν σήμερα Παρασκευή στα θρανία, οι υπόλοιποι απείχαν από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 10 παιδιών λαθρομεταναστών στο σχολείο τους. Οι γονείς
και οι κηδεμόνες 105 μαθητών... με αυτή την κίνησή τους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το epiloges.tv .  «Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι υπερβολικές» τονίζει με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης υπογραμμίζοντας πως τα επιχειρήματα των γονέων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.  Σύμφωνα με τον κύριο Ανανιάδη στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να παρέμβει ο Εισαγγελέας Σερρών όπως είχε γίνει και το 2016 και στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης που και εκεί οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους για τον ίδιο λόγο.  Να θυμίσουμε πως οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής.  «Η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία για όλους και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις που έχουν βάση στην ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά να υιοθετούμε πρακτικές στην Εκπαίδευση στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών  «Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.  Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου