Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ο Καλεντερίδης για τις τουρκικές προκλήσεις: Δεν πρέπει να γίνουν ξανά τα λάθη που κάναμε στα Ίμια


Για τη βαριά ατμόσφαιρα στην κυπριακή ΑΟΖ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο στρατιωτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης.
"Στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία έχει αποδειχθεί εμπράκτως ότι είναι εν αδίκω, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία οριοθέτησε την ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο, χώρισε οικόπεδα και προκήρυξε διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους ανταποκρίθηκαν ξένες εταιρείες. Η Τουρκία έκανε κι αυτή διεθνείς διαγωνισμούς, σε υφαλοκρηπίδα που ιδιοποιείται παρανόμως. Ούτε μία ξένη εταιρεία έδειξε ενδιαφέρον, κάτι που σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα και το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος της Κύπρου και της Ελλάδας και η Τουρκία είναι εν αδίκω" υπογράμμισε ο κ. Καλεντερίδης που στη συνέχεια αναλύει για ποιον λόγο η Τουρκία στήνει σκηνικό έντασης στην Κύπρο και πώς πρέπει να το χειριστεί η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος.

Ο κ. Καλεντερίδης προειδοποιεί ότι η παρουσία του Barbaros περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καθώς "η Τουρκία επιδιώκει με το Barbaros να εγγράψει υποθήκες σ' αυτήν την περιοχή γιατί η παρουσία του Barbaros ναι μεν αποτελεί πρόκληση αλλά δεν δημιουργεί τετελεσμένα". Υπογραμμίζει πως εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε ό,τι έγινε στα Ίμια όπου ήταν μια τεράστια εθνική ήττα: "Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας αλλά προσοχή στη διαχείριση της κρίσης, να μην στρατικοποιήσουμε την κρίση και να μην πέσουμε σε παγίδα που πιθανόν στήνει η Τουρκία και καταστήσουμε γκρίζα περιοχή που είναι μείζονος σημασίας για τα συμφέροντα του Ελληνισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου