Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί και Αλβανοί στην ομάδα των καταζητούμενων αναρχικών

omonia_arthro

Αξιωματικοί θεωρούν ότι ένας νέος κύκλος επιθέσεων ξεκίνησε, που θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου - ΕΔΕ για να διαπιστωθεί γιατί... αιφνιδιάστηκαν οι αστυνομικοί

Μια ομάδα περίπου 50 αναρχικών, αποτελούμενη από Έλληνες, Ισπανούς, Ιταλούς και Αλβανούς ψάχνουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου να εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους που πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στο Α.Τ Ομονοίας. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν εξαφανιστεί από τα στέκια που σύχναζαν στα Εξάρχεια κάτι που ενισχύει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Κρατικής Ασφάλειας ότι έχουν εμπλοκή στο χτύπημα. Την ίδια ώρα αξιωματικοί θεωρούν ότι ένας νέος κύκλος επιθέσεων από τους μπαχαλάκηδες ξεκίνησε και όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά δηλαδή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η κατάσταση θα κλιμακώνεται και θα υπάρξουν και νέες καταδρομικές επιθέσεις με αστυνομικούς στόχους” λένε. Όπως επισημαίνουν στο protothema.gr καλά πληροφορημένες πηγές, οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μια άκρως σημαντική υπόθεση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επίθεση από τους λεγόμενους “μπαχαλάκηδες” χωρίς καμία αστυνομική υπηρεσία να αντιληφθεί το παραμικρό.
Μάλιστα, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξακριβώσουν ούτε από που εμφανίστηκαν, ούτε πως διέφυγαν από το σημείο μετά την καταδρομική ενέργεια. Δεν έγινε δε, ούτε μια προσαγωγή, αν και στην περιοχή υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που όμως ενημερώθηκαν με καθυστέρηση και συνεπώς ήταν αναποτελεσματικές. Για τους λόγους αυτούς ηγεσία της Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού των μέτρων στο κέντρο της Αθήνας και ενίσχυση πιθανών στόχων.

edee
ΕΔΕ γιατί τους...αιφνιδίασαν Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε η διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες αστυνομικών στο κομμάτι που αφορά στις αντιδράσεις των ενστόλων κατά τη διάρκεια της επίθεσης αλλά και τις ενέργειες που έκαναν μετά από αυτή. Μάλιστα μάχιμοι αστυνομικοί λένε πως είναι αδιανόητο να μην έγινε καταδίωξη, προσαγωγή ή σύλληψη ενώ μετά την επίθεση να μην πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο για τον εντοπισμό υπόπτων ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τις καταθέσεις των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο σημείο, στην επίθεση πήραν μέρος περισσότεροι από 50 κουκουλοφόροι.
Πετάχτηκαν από διαφορετικά σημεία, στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με τη Βεραντζέρου και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη, επιτέθηκε με μολότοφ στο βαν των πεζών περιπολιών απειλώντας να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς που ήταν εκεί, η δεύτερη έριξε περισσότερες από επτά μολότοφ στον σκοπό του Α.Τ Ομονοίας και η τρίτη προσπαθούσε με μολότοφ να “ξηλώσει” την πινακίδα του Τμήματος αδιαφορώντας ή μη γνωρίζοντας ότι πίσω ακριβώς βρίσκονταν τα ανοικτά παράθυρα των κρατητηρίων και αν περνούσαν μέσα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό οι κρατούμενοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί. 'Άλλωστε δεν υπήρχε διέξοδος σε περίπτωση που τα κρατητήρια έπιαναν φωτιά καθώς το συγκεκριμένο Α.Τ διαθέτει μόνο μια είσοδο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο τρόπος που έδρασαν οι κουκουλοφόροι δείχνει ότι ήθελαν θύματα ενώ το γεγονός ότι φώναζαν “Θα σας σκοτώσουμε” μαρτυρά ότι σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς ζητούσαν αίμα ενστόλων. Κάτι που επεσήμαναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αθηνών Δημοσθένη Πάκο να αναρωτιέται αν υπηρετούν στην Αθήνα ή τη Βαγδάτη την ώρα που ο Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος έκανε λόγο για γυμνασμένους «μπαχαλάκηδες» με γκλομπς.
Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας μιλώντας στο Protothema.gr τόνισε πως “Η ελευθερία και ανεξαρτησία που αισθάνονται οι αναρχικοί κουκουλοφόροι τους έχει αποθρασύνει και κατεβαίνουν και επελαύνουν στις υπηρεσίες με σκοπό να κάψουν και να καταστρέψουν. Την αποθράσυνση αυτή τους την έχει δώσει χρόνια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τη διατηρεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία μαζί με τη φυσική ηγεσία που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με την κωδική ονομασία Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ ( Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης) το οποίο έχει να κάνει με τις πεζές περιπολίες και την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο ανέφερε δηκτικά πως “Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις και διαταγές όπως η τελευταία του Περσέα που έκανε εγκαίνια αλλά εγκαινίασαν οι κουκουλοφόροι καταλήγουν σε ...Προμηθέα. Προμηθέα δεσμώτη επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικοί να υλοποιήσουν τις διαταγές και δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν αστυνομικοί εφόσον δεν υπάρχουν. Και ολόκληρες υπηρεσίες, ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ούτε αστυνομικό για δείγμα να περιπολήσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου