Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Νίκος Φίλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Φίλης γυμνος
❱❱ Ο πολιτικός που αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων και βλέπει τη Βόρειο Ηπειρο ως Νότια Αλβανία έχει βαλθεί να κερδίσει Οσκαρ προκλητικότητας και να ξαναγράψει την Ιστορία αυτού του τόπου και του έθνους με βάση τις δικές του ιδεοληψίες και εμμονές...
 Ο Νίκος Φίλης ξαναχτύπησε μιλώντας για αλυτρωτισμό και αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών της χώρας, όταν ακούγεται η «ιαχή» -όπως τη χαρακτήρισε απαξιωτικά- «Η Μακεδονία είναι ελληνική», κάτι που ούτε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν έχει τολμήσει να ξεστομίσει!
«Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική, υπάρχουν Μακεδονίες κι άλλων που ρητά καθορίζεται στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την υπογραφή τη δική μας, την ελληνική, κι όταν ακούμε την ιαχή για τη Μακεδονία που είναι μία και ελληνική, αυτό εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μεταξύ φίλων, αλλά μιλώντας αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων!
Και στη συνέχεια ο Ελληνας βουλευτής εξήγησε:
«Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική ή, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, έγινε ελληνική. Γιατί πληθυσμιακά η Μακεδονία, μέχρι το 1912-13 και 1921-22 που ήρθαν οι πρόσφυγες, δεν είχε πλειοψηφία ελληνική παρά μόνο σε ορισμένες ζώνες στον Νότο. Εγινε ελληνική μέσα από τις ανταλλαγές, μέσα από τις δύσκολες περιπέτειες που ζήσαμε ως έθνος, εμείς και άλλα έθνη στην περιοχή».
Η Μακεδονία και η ελληνικότητά της για τον πρώην υπουργό Παιδείας ξεκινά τότε, με το μελάνι των υπογραφών, και όχι με το αίμα, τους αγώνες και την τρισχιλιετή Ιστορία.
Μετά τον Πόντο, τη Βόρειο Ηπειρο και τη Μακεδονία, αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη πρόκληση. Ισως και να αφορά τη Θεσσαλία, αφού φαίνεται ότι ο κ. Φίλης αμφισβητεί όσα ξέραμε με... γεωγραφική σειρά από πάνω προς τα κάτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου