Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πολιτικά Απόνερα


Κώστα  Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, προστίθενται και τα οσμηρά απόνερα της ... πολιτικής μπουγάδας.
Ορισμένοι  Εθνογονείς  ακροβατούν ανάμεσα στην βουλευτική καρέκλα και την κατακραυγή των ψηφοφόρων τους,  εξαιτίας της εθνοβόρου συμφωνίας .
Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Να συνταιριάξουν τα αταίριαστα. Επιχειρούν να επιχειρηματολογήσουν λογικά, κάνοντας άλματα σε κενό παραλογισμού.
"Δεν ψηφίζουν τη συμφωνία, αλλά και δεν καταψηφίζουν την Κυβέρνηση" (;). Βέβαια η τελευταία, μας οδήγησε στην απαράδεκτη συμφωνία.  Άρα να μείνει για να συνεχίσει, σε μερικά ακόμη ζητήματα, την ... "ελληνόπρεπη" συμπεριφορά της;
Που ήταν όλοι αυτοί οι "Μακεδονομάχοι" λεβέντες του καφενείου της Βουλής όταν προτάθηκε η σύναψη συμφωνίας ;
Γιατί δεν σήκωναν το (όποιο) ανάστημά τους ώστε να μην υπογραφεί η αντεθνική φαρσοκωμωδία των Πρεσπών ;
Στη θέση τους θα επέλεγα την αιδήμονα σιγήν.
Θα αναφερθώ στον πανεπιστημιακό , μακεδόνα και Αντιπρόεδρο της Βουλής.
-Τι άραγε νόημα εξάγει ο ίδιος από την φράση του:
"Είμαι κατά της συμφωνίας, αλλά στηρίζω την Κυβέρνηση" (Σ.Σ Η οποία ευθύνεται. Αρχίζει τάχα απεργία πείνας, τρώγοντας .... κανονικά;  Ή μήπως επιχειρεί να υπερτονίσει την σημασία του κομματισμού και της Αριστεροφροσύνης ως ιερού φετίχ, υπέρτατης αξίας;).
Η αντιφατικότητα σε όλο της -το παράδοξο- μεγαλείο.
-Είναι όντως "δευτερογενές"  ζήτημα /θέμα το αν η συμφωνία είναι "περισσότερο επωφελής ή λιγότερο ζημιογόνος για την Ελλάδα";
(Σ.Σ Ξενίζει η αδυναμία αξιολόγησης των εννοιών: μείζονος και ελάσσονος!).
-Έχει δίκαιο ως προς το ότι: "Καταστρέφει την αρτιμέλεια της ιεράς Γαίας Μακεδονίας και εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάζει. Το ακέραιον της σωματοψυχής μας γίνεται πια σερνάμενο σακατιλίκι".

    (Σ.Σ Δεν χρειάζεται να επαναλάβω το: "Αφού είναι τόσο κακό, τότε γιατί πρέπει να στηρίζει αυτόν/αυτούς  που ευθύνονται ή συνευθύνονται;  Επειδή σακάτεψαν -όχι μόνον την Μακεδονία- αλλά συνολικά τους  Έλληνες, την Ελλάδα μας; ρητορικό  το ερώτημα.
Θεωρώ πως το σωματοψυχικό μας σακατιλίκι είναι απόρροια της κακής νοοτροπίας μας. Ότι  προηγήθηκε η διανοητική αναπηρία , η συνειδησιακή ρηχότητα, η ηθική ελλειμματικότητα. 
Τώρα - με παρόμοιες αμφιλεγόμενες και αξιοθρήνητες τοποθετήσεις - απλώς το σακάτεμα επεκτάθηκε, ολοκληρώθηκε.
- Η τοποθέτηση περί: "Μάνας /Γαίας Μητέρας" καθώς και περί σημασίας /αξίας των "κατόχων -γεννητόρων του ονόματος", ήταν ακαδημαϊκού επιπέδου. Εκόμισε όμως γλαύκα εις Αθήνας. Έκρουσε ανοικτές θύρες. Περιττή προσπάθεια ενημέρωσης για κάτι που όλοι (ανα)γνωρίζουν και συμφωνούν /συμμερίζονται.





ΥΓ Παράθεση απόψεων ΑρχαιοΕλλήνων κ.α δεν αποτελούν οπωσδήποτε θέσφατα ή πανάκεια δικαίωσης  απόψεων. Χρησιμοποιούνται είτε ως βακτηρία  υποστήριξης, ή ως άρτυμα. Ποτέ δεν (πρέπει να) υποκαθιστούν /αναπληρώνουν το έλλειμμα κριτικής σκέψης, ορθολογισμού, ικανότητας προσωπικής πειθούς του -κάθε-επιχειρηματολογούντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου