Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Έσκασε η «βόμβα» στη Βουλή: Τα Σκόπια δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους! – Η Κυβέρνηση απέκρυψε την παρασπονδία Ζάεφ

Η μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε στη Βουλή με το «καλημέρα» τόσο για τις καταγγελίες σχετικά με το ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων δεν έχουν τεθεί σε ισχύ όσο και για το γεγονος πως δεν υπάρχει ενιαίο κείμενο κωδικοποιημένου Συντάγματος από την πλευρά της γείτονας! Μέσα σε κλίμα έντασης ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ομολόγησε...
-μετά από σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης να κατατεθούν όλα τα έγγραφα- ότι δεν υπάρχει ενιαίο κείμενο κωδικοποιημένου συντάγματος γιατί η Συνταγματική τάξη των Σκοπίων δεν το προβλέπει.
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει την πρώτη σοβαρή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν ακόμη τεθεί σε ισχύ αφού ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε ότι οι αλλαγές του Συντάγματος στα Σκόπια θα τεθούν σε ισχύ όχι μετά την κύρωσή της από την Ελληνική Βουλή, αλλά μετά την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξής της στο ΝΑΤΟ, που έπεται.
Κατρούγκαλος: Το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει ακόμη!
Η ψυχρή απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το κείμενο που ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, γιατί δεν προβλέπεται στη συνταγματική τάξη της γειτονικής χώρας, φόρτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα. «Ο λόγος που προσκόμισα το δικό τους Σύνταγμα από την ιστοσελίδα τους είναι για να σας δείξω τον τρόπο που ακολουθούν για τις δικές τους αλλαγές στο συνταγματικό κείμενο. Οι αλλαγές από την αναθεώρηση δεν προστίθενται ως ενιαίο κείμενο, αλλά παρατίθενται στο τέλος του υπάρχοντος συνταγματικού κειμένου», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση και των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι σημείωσαν ότι ούτε ως κομμάτι στο τέλος του Συντάγματος υπάρχουν οι αλλαγές που προέκυψαν από την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι Σκοπιανοί δεν έχουν ολοκληρώσει τη συνταγματική τους αναθεώρηση και περιμένουν πρώτα να κυρωθεί η Συμφωνία στην ελληνική Βουλή:
Κατρούγκαλος: Οι αλλαγές θα προστεθούν μετά την κύρωση από την ελληνική Βουλή
Η παρατήρηση αυτή έκανε τον κ. Κατρούγκαλο να παρέμβει για δεύτερη φορά και να δηλώσει ότι οι αλλαγές αυτές θα προστεθούν από τη στιγμή που η Βουλή των Ελλήνων κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό που ζητάτε γιατί δεν προβλέπεται στη γειτονική συνταγματική τάξη. Όμως έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους που προέρχονται από τη Συμφωνία. Αυτό που προέβλεψαν ότι αν εμείς δεν εκπληρώσουμε τις δικές μας υποχρεώσεις δεν θα συνεχίσουν και αυτοί τις δικές τους, είναι αυτονόητο και είναι στο πλαίσιο της τήρησης των συμφωνηθέντων».
ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Mε την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε να κατατεθεί το ενιαίο και τελικό κείμενο του Συντάγματος του ΠΓΔΜ. «Όχι ένα αντίγραφο από το ίντερνετ του υπάρχοντος Συντάγματος, αλλά το Σύνταγμα που θα προκύψει με την ενσωμάτωση των τροπολογιών» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος το τελικό κείμενο να είναι διαφορετικό από το corpus που έχει συμφωνηθεί.
«Για να κυρώσουμε αυτή τη Συμφωνία πρέπει να έχουμε σαφή εικόνα της επόμενης μέρας. Δεν μπορεί να αποδεχθούμε τον κίνδυνο ενός συμπληρωματικού ψηφίσματος που οι Σκοπιανοί θα το χρησιμοποιούν όταν θέλουν και όπως θέλουν. Αυτό αφορά τη Βουλή και τον ελληνισμό» είπε ο κ. Δένδιας και επέμεινε ότι πρέπει να προσκομιστεί το ενιαίο κείμενο στη μορφή που το έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση.
«Ή μας το καταθέτει ή αλλιώς αποφασίζει η Βουλή για να τον υποχρεώσει να το καταθέσει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε τελικό κείμενο Συντάγματος, οι Σκοπιανοί μπορούν να κρατήσουν το Σύνταγμά τους ως έχει και να πορεύονται με το ψήφισμα όπως θέλουν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας σειρά εγγράφων για να μην είναι ελλιπής η ενημέρωση της Βουλής, κυρίως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν την ευθύνη της κύρωσης.
«Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα με τις υποχωρήσεις στα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Επισήμανε επίσης ότι στη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της FYROM, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, δεν περιλαμβάνονται αυτά που είχαν περιληφθεί στη Συμφωνία. «Θέλουμε το επίσημο κείμενο της FYROM για το Σύνταγμά της και οκτώ έγγραφα που τα θεωρούμε κρίσιμα και αφορούν το πως αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε.
Στον κ. Λοβέρδο, ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε πως ζήτησε σειρά εγγράφων που γνωρίζει ότι είναι διαβαθμισμένα, ένα του ΥΠΕΞ και τα υπόλοιπα του ΥΠΕΘΑ. Ειδικά για το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε, παρόλα αυτά, ότι είναι στο πλαίσιο πάγιων οδηγιών, απευθύνει οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας για το πώς θα χαρακτηρίζεται η πλειοψηφούσα εθνότητα στη γειτονική χώρα, πώς θα προσδιορίζεται η γλώσσα, και διευκρίνισε ότι στο βαθμό που η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης εκκρεμεί, ισχύουν οι πάγιες οδηγίες.
«Συνεπώς δεν προσθέτει οτιδήποτε» και «αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην προσπάθεια της Αντιπολίτευσης, ειδικά από εκείνες τις πλευρές που είχαν συνδιαμορφώσει την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία, να μην συζητήσουμε επί της ουσίας» κατέληξε.
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα Σκόπια δεν πραγματοποίησαν όλες τις τροποποιήσεις του Συντάγματος που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Με άλλα λόγια την παραβίασαν κατάφωρα.
Αντί η ελληνική κυβέρνηση να παγώσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας, μέχρι η άλλη πλευρά να κάνει αυτό που δεσμεύθηκε να κάνει, απέκρυψε την παρασπονδία της κυβέρνησης Ζάεφ, επιχειρώντας να παραπλανήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρότι τα Σκόπια δεν έπραξαν αυτό που ήταν υποχρεωμένα με τη δική τους υπογραφή να πράξουν, η κυβέρνηση επιμένει να προωθεί με διαδικασία-εξπρές την κύρωση, προκαλώντας κρίσιμα ερωτήματα για τις προθέσεις της.
Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση βασικού όρου της Συμφωνίας των Πρεσπών που ορίζει (άρθρο 1παρ. 4 εδάφια ε&ζ) ότι το «Δεύτερο Μέρος θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018» και «μόλις το Δεύτερο Μέρος γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών του προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα Συμφωνία το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα Συμφωνία».
Έτσι εξηγείται φυσικά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στην διάθεση της το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα της χώρας καθώς πολύ απλά δεν υπάρχει, καθώς η άλλη πλευρά έχει μεταθέσει την ενεργοποίηση των τροπολογιών μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ! Κι όμως ο κ. Κατρούγκαλος αρκέστηκες να παραπέμψει στο ισχύον Σύνταγμα της πΓΔΜ που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σκοπιανού Κοινοβουλίου, το οποίο φυσικά αναφέρεται σε «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» με τις γνωστές αναφορές σε «Μακεδονικό Λαό» και σε «μέλη του μακεδονικού λαού σε γειτονικές χώρες».
Αυτοί οι χειρισμοί όμως εκθέτουν το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς οι Έλληνες βουλευτές θα κληθούν να κυρώσουν μια συμφωνία η οποία είναι ημιτελής σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η άλλη πλευρά και έχει ήδη παραβιαστεί από την άλλη πλευρά.
Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται σε δύσκολη θέση καθώς με τις νομικές γνώσεις που διαθέτει αντιλαμβάνεται ότι θα στείλει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και επικύρωση, μια Διεθνή Συμφωνία η οποία έχει ήδη παραβιαστεί από το άλλο μέρος και θα αναφέρει ανακριβώς ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού στην πραγματικότητα θα εκκρεμεί η ενεργοποίηση και εφαρμογή των συνταγματικών αλλαγών στην γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου