Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Επιτέλους τι συμβαίνει μεταξύ Σύριζα και τρομοκρατίας;


Δεν είναι καλές μέρες για τη δήθεν κεντροαριστερή στροφή που προπαγανδίζει πως κάνει ο Σύριζα.
Βλέπετε, προχθες μάθαμε πως ο Σύριζα προτείνει τη μείωση της ποινής για κατασκευή και ρίψη μολότοφ.
Χθες το πρωί ακούσαμε τον βουλευτή του Σύριζα Γιώργο Κυρίτση να λέει πως «δεν θυμάται κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ».

Και το μεσημέρι μάθαμε πως η υποψήφια ευρωβουλευτής του Σύριζα Μυρσίνη Λοΐζου είχε γράψει στο twitter πως «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη.»
Είναι όλα αυτά τυχαία άραγε; Όταν φροντίζεις να μειωθεί η ποινή για ανθρώπους που καίνε, βανδαλίζουν και επιτίθονται σε αστυνομία και όποιους άλλους «στόχους» αποφασίσουν, που αποσκοπείς άραγε; Για ποιο λόγο το κάνεις; Εσείς για ποιο λόγο θα παίρνατε μια τέτοια απόφαση;
Όταν ένας βουλευτής της κυβέρνησης στηρίζει δημόσια αυτή την απόφαση λέγοντας πως οι μολότοφ δεν σκοτώνουν, γιατί το κάνει; Έχει άραγε ξεχάσει τη Μαρφίν, νομίζει πως εμείς την έχουμε ξεχάσει, ή μήπως πράγματι θεωρεί πως όσοι πέταξαν τις μολότοφ δεν φταίνε για τους θανάτους αυτούς;
Και όταν ένας άνθρωπος γράφει δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα πως «τα θύματα της τρομοκρατίας πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη» τι νομίζετε πως εννοεί; Δεν εννοεί πως τα θύματα αυτά είναι ένοχα απέναντι στην κοινωνία και άρα καλώς δολοφονήθηκαν; Δεν εννοεί πως ο Ξηρός με αυτές τις δολοφονίες απάλλαξε την κοινωνία από ανθρώπους που, ακόμα και σήμερα που είναι νεκροί, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη;
Και τι συμπέρασμα βγάζουμε όταν ένα κόμμα προωθεί έναν άνθρωπο με αυτές τις απόψεις και τον χρίζει υποψήφιο ευρωβουλευτή;
Το αστείο με την τρομοκρατία και τον Σύριζα κάπου εδώ παύει να είναι αστείο. Αυτά δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις. Η υποστήριξη των συριζαίων στο δικαίωμα του Κουφοντίνα να παίρνει άδειες δεν ήταν θέμα «νόμου». Η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ για τρομοκράτες δεν ήταν θέμα ανθρωπισμού. Η μη καταδίκη των βανδαλισμών και των επιθέσεων του Ρουβίκωνα δεν είναι τυχαία.
Αν θυμάστε, το 2015 ο Γιάννης Πανούσης, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τότε, είχε καταγγείλει πως στελέχη του Σύριζα διαπραγματεύονταν με φυλακισμένους τρομοκράτες. Γιατί να θυμηθούμε τώρα τον κ. Πανούση; Μα επειδή το tweet της κ. Λοϊζου για τα θύματα του κ. Ξηρού απευθυνόταν τότε στον «ηλίθιο» (όπως έγραψε η υποψήφια ευρωβουλευτής) κ. Πανούση.
Από τότε δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα ο κ. Πανούσης. 
Και αυτό τυχαίο λέτε να ήταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου