Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο πανικός τους η ηδονή μας. Ο κόσμος χάνεται απ την επέλαση των ισλαμιστών κι ο Μοσκοβισί λέει: «Η Ευρώπη έχει εχθρούς-τους ακροδεξιούς λαϊκιστές και τους εθνικιστές». ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη
Έχουν απειλήσει το κατεστημένο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και τώρα είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν και το κατεστημένο των Βρυξελλών όσο ποτέ. Οι ευρωσκεπτικιστές προβλέπεται να αποσπάσουν σημαντικά ποσοστά στις ευρωεκλογές.  Για κάποιους αυτό αποτελεί απειλεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα....
 

«Για πρώτη φορά από την δημιουργία της η Ευρώπη έχει εχθρούς που θέλουν να την καταστρέψουν. Αυτό είναι ο λαϊκισμός. Αν αυτοί οι λαϊκιστές ενωθούν και αν οι φιλο-ευρωπαίοι διχαστούν τότε πρώτα μπορεί να φτάσουμε σε τέλμα και μετά θα είναι το πρώτο βήμα για τη νίκη των λαϊκιστών τους οποίους μπορούμε να αποκαλέσουμε εθνικιστές και ακροδεξιούς» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.  Η άνοδος του λαϊκισμού έχει πυροδοτηθεί από τις ανησυχίες για τη λιτότητα και το μεταναστευτικό σε όλη την Ευρώπη. Αν και τα αίτια είναι ξεκάθαρα, δεν ισχύει το ίδιο και για τις λύσεις.  «Το πρόβλημα με τους λαϊκιστές αρχίζει όταν ακούμε τις αποκαλούμενες συνταγές τους για να εξαλειφθούν αυτές οι αιτίες. Και εκεί κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα. Πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε πίσω στην ιστορία, ότι είναι ένας κόσμος του μέλλοντος που θα βασίζεται στις πόλεις κράτη και όχι σε μεγάλες αυτοκρατορίες όπως για παράδειγμα η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία» δήλωσε ο Γκι Φέρχοφσταντ.  Εν μέσω της παρούσας έντασης μήπως η ΕΕ έχει πάψει να είναι ελκυστική για τα μελλοντικά της μέλη. Ο φιλο-ευρωπαίος πρόεδρος της Γεωργίας δεν το πιστεύει.  «Το μοναδικό πράγμα που δεν καταλαβαίνουμε είναι το τι κάνει η Μεγάλη Βρετανία και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι να πάρουμε τη θέση που θα αφήσει η Μεγάλη Βρετανία. Η μόνη μας προοπτική με βάσει το που βρισκόμαστε σήμερα είναι η Ευρώπη, αυτή είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική. Η Γεωργία αισθάνεται ότι πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Γεωργίας.  Οι Ευρωπαίοι θα προσέλθουν στις κάλπες από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου. Όταν θα έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι θα ξέρουμε αν στην Ευρώπη θα έχει ανέβει ο λαϊκισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου