Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση Marc: Με 7,5% μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές -Τα 3 σενάρια για τους αναποφάσιστους

Σταθερά μπροστά είναι η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών.
Αυτό προκύπτει και από τη νέα δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», όπου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στις 7,5 μονάδες, καθώς η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζεται στο 30,6% και του κυβερνώντος κόμματος στο 23,1%.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι αναλυτές της Marc επεξεργάστηκαν τρία διαφορετικά σενάρια για τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι για να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και το ποσοστό που μπορεί να φτάσει κάθε κόμμα.

Η «Βασική εκδοχή»

Αναλυτικά, στη «Βασική εκδοχή» όσον αφορά την πρόθεση επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 23,1%. Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, αλλά σε κοντινή απόσταση είναι η Χρυσή Αυγή με 6,1%.

Από κει και πέρα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3%, η Ελληνική Λύση 2,5% και η Ένωση Κεντρώων 2%, με όσους απάντησαν «Δεν έχω αποφασίσει» να αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 12,4%.

Τα τρία σενάρια

Σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Marc, με βάση το 1ο σενάριο, δηλαδή με «αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,6 μονάδες. Με βάση αυτό το σενάριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό από 32,3% έως 37,5%, με την κεντρική τιμή να είναι στο 34,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το ίδιο σενάριο, θα συγκεντρώσει ποσοστό από 23,9% έως 28,7%, με την κεντρική τιμή στο 26,3%.

Κατά το δεύτερο σενάριο, με «κατανομή των αναποφάσιστων ανά κόμμα προέλευσης», η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,8%, με την κεντρική τιμή για την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι 33,3% και για το κυβερνών κόμμα 27,5%.

Τέλος, με βάση το τρίτο σενάριο, με «πολυπαραγοντική κατανομή αναποφάσιστων», η ΝΔ έχει προβάδισμα 7,7 μονάδων, και συγκεκριμένα η κεντρική τιμή της είναι 34,2%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης για το «Πρώτο Θέμα», το ότι μόλις ένα 18,1% των συνταξιούχων έπεισε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα πάρουν «13η σύνταξη», αλλά και ότι οι 700.000 αναποφάσιστοι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Metron Analysis: Διαφορά 6,7 μονάδων

Αλλά και σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» για τις ευρωεκλογές 2019, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 6,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου