Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Η υδρόγειος σφαίρα του Κράτη το 150 π.Χ περιγράφει αυτό που υποτίθεται ΔΕΝ ήξεραν!!!


Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗ το 150 π.Χ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ
ΑΥΤΟ που Υποτίθεται ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ !!!

Του Γιώργου Λεκάκη,
www.lekakis.com

Φτιάχτηκε πριν από… 2.150 χρόνια, δηλ. περίπου το 150 π.Χ. από τον Κράτη τον Μαλλώτη, καταγόμενο από την Μάλλο της Κιλικίας!

Σε αυτήν αναφέρεται

η… Αυστραλία (ως Αντίοικοι / Αντίοικη – Antoeci) και η Βόρειος Αμερική (ως Περίοικοι / Περίοικη – Perioeci), τις οποίες ανακάλυψαν (τάχα) κάποιοι «πρωτοπόροι» μετά από… 1.500 χρόνια! Αναφέρει και την Ν. Αμερική (ως «Αντίποδες» / Antipodes).
Η Ευρώπη, η Αφρική και η Ασία αναφέρονται ως Οικουμένη (δικός του ορισμός).

Ο Κράτης ήταν Έλληνας στωικός φιλόσοφος και γραμματικός, με ιδική του σχολή στην Πέργαμο. Αλλά έμεινε γνωστός ως ο πρώτος κατασκευαστής υδρογείου σφαίρας! Ασχολήθηκε με το σφαιρικό σχήμα της Γης.[1] Την υδρόγειο σφαίρα του επαρουσίασε στην Πέργαμο το 150 π.Χ. περίπου.

Υποστήριζε ότι η Γη διαιρείται σε 5 ζώνες: Δύο πολικές (πολύ ψυχρές και δυσμενείς για την ανάπτυξη της ανθρώπινης ζωής), δύο εύκρατες και μία (πολύ) καυτή (και δυσμενής, τον Ισημερινό – Torrid Zone). Και 4 κατοικήσιμες και μη κατοικήσιμες περιοχές.


Είπε, επίσης, ότι οι εποχές του κλίματος στο βόρειο ημισφαίριο ήταν αντίθετες με αυτές στο νότιο ημισφαίριο.

ΠΗΓΗ     ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου