Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Κακή αρχή & ΟΛΕΘΡΙΑ της Γιάννας με το «2021»! Πρότεινε για την επιτροπή τον διαβόητο εθνομηδενιστή Αντ. Λιάκο, που είχε δώσει αγώνα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πας καλά χρυσή μου; ΠΟΙΟΙ στον ΕΠΕΒΑΛΑΝ;

Πρότεινε για την επιτροπή τον διαβόητο εθνομηδενιστή Αντ. Λιάκο, που είχε δώσει αγώνα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με υμνητές των Οθωμανών και εθνομηδενιστές θέλει η Γιάννα Αγγελοπούλου να φτιάξει την επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία λειτουργεί υπό τον συντονισμό της....

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιστορικού, ομότιμου καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνη Λιάκου, ο οποίος αρνήθηκε μεν τη σχετική πρόταση, η υποψηφιότητά του ωστόσο καταδεικνύει τις προθέσεις και το σκεπτικό με το οποίο συστήνεται η εν λόγω επιτροπή από την κυρία Αγγελοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιάκος είναι αυτός που έχει πολλές φορές προκαλέσει θύελλα με τις απόψεις του, έχει ταυτιστεί με το σημιτικό παρελθόν, στη συνέχεια στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, έχει αγωνιστεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ έχει ουσιαστικά ταυτίσει τους Μακεδονομάχους με τους «φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ», δηλαδή τους τζιχαντιστές.
Επίσης, έχει συνυπογράψει κείμενα υπέρ του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, αλλά και την εκδήλωση απαίτησης από την ελληνική κυβέρνηση να λογοδοτήσουν οι Ελληνες εθελοντές που πολέμησαν στη Σρεμπρένιτσα, ενώ, όταν τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, φρόντισε για την επιλεκτική απουσία από το βιβλίο Ιστορίας της στ΄ δημοτικού των Ολοκαυτωμάτων στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.
Είναι ο ίδιος που είχε δηλώσει ότι η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ’90».
Στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα μετέχουν δύο ιστορικοί, οι Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας, ενώ κρούση φέρεται ότι έχει γίνει στον πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Τσουκαλά, καθώς και στον καθηγητή Κοινωνιολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (London School of Economics) Νίκο Μουζέλη.
Χθες, η κυρία Αγγελοπούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και προχθές με την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά και τους ενημέρωσε για τη σύνταξη της επιτροπής «Ελλάδα 2021» καθώς και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Την έναρξη των εργασιών της επιτροπής και της συνεργασίας της με το ίδρυμα της Βουλής θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σήμερα στις 10.30, σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας. Θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τασούλας και η κυρία Αγγελοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου