Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατική Αυτοάμυνα"

«Μίλησαν» τα καλάσνικοφ. Συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων και πυρομαχικών από την Αντιτρομοκρατική

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πέτυχε η αντιτρομοκρατική, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα που φέρεται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Όπως έγινε γνωστό, ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις αρ. 43 του Ν. 4489/2017.
Από την έρευνα, εκτός από τις τρεις συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 15 προσαγωγές ενώ εντόπισε βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια, χειροβομβίδες, αρκετούς πυροκροτητές καθώς και εκρηκτική ύλη, πιθανότατα ΤΝΤ.
Ανάμεσα στα όπλα που κατασχέθηκαν είναι και 5 καλάσνικοφ, ένα από τα οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Τα καλάσνικοφ βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη 57, στον Χολαργό.
Από τη βαλλιστική εξέταση, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνου που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία πρακτορείου του ΟΠΑΠ στον Χολαργό το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2019 όταν δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εισέβαλαν στο πρακτορείο και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στη διάρκεια της ληστείας το όπλο ενός εκ των ληστών εκπυρσκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας.
Να σημειωθεί ότι από την εν λόγω ληστεία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και προέκυψε αυτή η ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ένα ακόμη καλάσνικοφ που βρέθηκε κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ταυτοποιήθηκε με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις εξής τρομοκρατικές ενέργειες, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας:
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
Από το newsroom του economico.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου