Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«Δούρειος Ίππος» ο Χρυσοχοΐδης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό!

Στο «κόκκινο» είναι οι σχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους περισσότερους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ, για τους χειρισμούς του στο θέμα του προσφυγικού.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι οι δηλώσεις που έχει κάνει λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν εκθέσει τη χώρα και την κυβέρνηση.Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που εντάχθηκε στην κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι θα ενισχύσει το κεντρώο άνοιγμα, αν και άνηκε στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, πλέον έχει γίνει…κινούμενη βόμβα και μέσα στον πανικό του έχει ξεσηκώσει, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα, και τις τοπικές κοινωνίες.

Με τη συμπεριφορά του (π.χ. έχει αφήσει ανεξέλεγκτο τον άνθρωπο του ΣΥΡΙΖΑ στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης «να κάνει παιχνίδι» περιγράφοντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό και τόπο, στον οποίο μπορούν να γίνουν πράξη τα όνειρα κάθε μετανάστη και πρόσφυγα), του χρεώνουν ότι λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» της αντιπολίτευσης, πιστώνοντάς του τόσο τη δήλωση που είχε κάνει στη Λέσβο τον Ιούλιο του 2019 όσο και αυτήν που έκανε την Τετάρτη στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, μετά την επίσκεψή του στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ,ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί»!

Το δεύτερο είναι ότι την ώρα που γινόταν η κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε να πάει στις Βρυξέλλες και, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε: «Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», προσθέτοντας, δε, ότι ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων»!Ήταν η δεύτερη πάσα που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε μέσω του Γραφείου Τύπου του να επισημάνει ότι«η ομολογία του κ. Χρυσοχοΐδη ότι “η κατάσταση στα νησιά είναι πέρα από κάθε διαχείριση; αποτελεί μία ακόμη κυνική επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του προσφυγικού».

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί ένα σύνθετο ζήτημα με όρους ανθρωπιάς αλλά και αποτελεσματικότητας, ακόμα και όταν οι ροές ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών. Γεγονός που ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναγνωρίσει όταν επισκέφθηκε τη Μόρια και τόνισε τη “θετική εντύπωση από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό”».

Τώρα πλέον το Μαξίμου, που στην ουσία πληρώνει την αδυναμία του υπουργού να αντιληφθεί το μέγιστο πρόβλημα που υπάρχει καθώς το υποτίμησε, τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και κυρίως να καθησυχάσει τις τοπικές κοινωνίες, καθώς θεωρείται ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα είναι πολιτικά μη αντιστρέψιμη καθώς θα έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το πρόβλημα πλέον απειλεί την εθνική ασφάλεια και για αυτό θα πρέπει να γίνει μια άλλου τύπου διαχείριση. Χαρακτηριστικά, υψηλόβαθμος παράγοντας τόνιζε στο «Π» ότι έπρεπε από την αρχή να έχουμε επιλέξει τα κέντρα κλειστού τύπου, ώστε να πάρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι τόπος…ψυχαγωγίας και εύκολης διαβίωσης και ότι όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις θα γυρίζει πίσω.

Να σημειώσουμε ότι μπορεί οι περισσότεροι να εστιάζουν στο θέμα των νησιών, αλλά…σουρωτήρι έχει γίνει πλέον και ο Έβρος, καθώς και από εκεί παρατηρείται αύξηση.

Η απόφαση πάντως μεταφοράς από τα νησιά στην ενδοχώρα είναι δεδομένη, αν και εκεί ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι εγκλωβισμένος στα πλοκάμια του ΔΟΜ, που βάζει τρικλοποδιές και ακυρώνει τελευταία στιγμή κυβερνητικές αποφάσεις για το πού θα πρέπει να μεταφερθούν οι πρόσφυγες-μετανάστες.

Από τη μεριά τους οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης (γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού) και Γ. Γεραπετρίτης (υπουργός Επικρατείας), έχουν αναλάβει με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να λύσουν πολλούς γρίφους στο ζήτημα της μετεγκατατάστασης σε συνεργασία με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου