Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Αρχηγός του Λιβυκού στόλου στο «Κανάλι 1»: «Η θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε»!

«Η θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε»! Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Λιβυκού στόλου Φαράζ αλ Μαχντάουι , ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη, λίγο πριν τα κρίσιμα ραντεβού του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στον Πέτρο Κασιμάτη

«Η θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε» λένε μαζί Χάφταρ και Μαχντάουι κι η συγκλονιστική εκμυστήρευση τους καταλήγει σε μένα!!!

Λίγο πριν μπει σε ένα από τα κρίσιμα ραντεβού του στην Αθηνα ο Λίβυος ηγέτης Χαλιφα Χαφταρ , συνάντησα τον εξ απόρρητων του αρχηγό του Λιβυκού Στόλου Φαράζ αλ Μαχντάουι κι η κουβέντα μαζί του είχε ενδιαφέρον.

Ολόγυρα πάνοπλοι της αντιτρομοκρατικής, ένα επίλεκτο τμήμα της Ζ’ ΜΑΚ , αστυνομικοί επιχειρησιακοί της αντιτρομοκρατικής, επιτελείς της ΕΥΠ -μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τον αρχηγό του Εθνικού Λιβυκού Στρατού στρατάρχη Χαφταρ και τον φιλέλληνα ναύαρχο Μακ νταουι που είναι Νο2 στην ιεραρχία όσων εμπιστεύεται σε αυτή την Αργοναυτική εκστρατεία που ξεκίνησε.

Τ’εσσερα F-16 block50 σηκώθηκαν απ τη βάση τους μόλις το αεροσκάφος του Χαφταρ εισήλθε στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση από πλευράς των Τούρκων συγκεκριμένοι. Το ίδιο και οι κίνδυνοι. Να σημειώσουμε ότι για την συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνονται 2 μαχητικά αεροσκάφη. Εδώ, τέσσερα , με πιλότους που καθημερινά βρίσκονται στη φωτιά!

Αγέρωχος, άφοβος, ξερακιανός, δεινός βατραχάνθρωπος λένε όσοι τον ξέρουν, ο Μαζνταουι εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών κι απέκτησε εδω στην Ελλάδα μόνον φίλους. Άνοιξε τα χαρτιά του στον υπογράφοντα κι ενοιωσε ευχάριστη έκπληξη οταν τον ρώτησα για τη Ναυτική Ιστορία κι αν στους Αρχαίους χρόνους θαύμαζε κάποια συγκεκριμένη πολεμική μηχανή….

– Εισασταν με τους Αθηναίους η με τους Σπαρτιάτες?

-Διδαχθήκαμε πολλά από την αρχαία Ελλάδα. Εγώ ήμουν πάντοτε με την πλευρά των Αθηναίων!!

– Δεν εχω αμφιβολίες πως σας γοήτευσε το «Μέγα της θαλασσης κράτος» του Θεμιστόκλη. Αλλά ξέρω πως η χώρα σας είναι ένα απέραντο Ελληνικό μουσείο!

– Σε πεντε πόλεις στη Λιβυη υπάρχουν αρχαία θέατρα, ναοί, θησαυροί της κλασικής περιόδου και μεταγενέστερα και όλα μαρτυρούν την παρουσία την Ελληνική. Δεν θα το πιστέψετε. Όσα Ελληνικά ίχνη υπάρχουν στη χώρα μου τη Λιβυη , δεν βρίσκονται σε αντίστοιχες ποσότητες στην Ελλαδα σήμερα.

– Οταν δηλώνει κάτι ο στρατάρχης Χαφταρ η εσείς, ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση του Ταγιπ Ερντογαν …

– Κοιτάξτε, ο Ερντογαν είναι ένας κανίβαλος!! Θέλει να βάλει πόδι σε όλον τον κοσμο. Τώρα θέλει να απλωθεί βάζοντας φωτιά στη Μέση Ανατολή!

– Κι ενας απ τους ελάχιστους που αυθαδίασαν στο πρόσωπο του είναι ο Χαλιφα Χαφταρ…

– Είμαστε πολεμιστές!!

-Σας λέει συνεχώς ο Χαφταρ η θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε…

-Ναι , αν δεν νικήσουμε τον ISIS και τον Ερντογαν θα πεθάνουμε. Ο Χαφταρ μου επαναλαμβάνει συνεχώς, η Λιβυη για τους Λίβυους. ΚΙ αυτό το λέει γιατί ειναι αισιόδοξος. Ξέρει οτι η χώρα σας και ο Ελληνικός λαός ειναι δίπλα μας. Και πιστεύει πως θα νικήσουμε τους Τούρκους. Κύριε Κασιμάτη ξέρουμε τα χώματα της πατρίδας μας. Αυτοί ήρθαν να τα καταλάβουν.Ειμαστε σχεδον μέσα στην Τρίπολη. Ειναι το ίδιο σαν να σας λέω ότι η Τρίπολη είναι στα χέρια μας…..

-Ναύαρχε, είναι υπερβολικά αισιόδοξο αυτό που λέτε γιατί αν θέλατε ν α καταλάβετε οριστικά την Τρίπολη με συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς θα την είχατε καταλάβει. Αλλα ξέρω οτι ο Χαφταρ οπως κι εσεις έχετε εγγόνια, έχετε ευαισθησίες, δεν μπορείτε να σκοτώνετε αμάχους….

– Έχετε δίκιο σε οσα λέτε. Μόνον να προσθέσετε κάτι. Στην Τρίπολη ζουν δικοί μας άνθρωποι. Που ανήκουν στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό. Εγώ για παράδειγμα είμαι από την Τρίπολη, ο πατέρας μου κι ο παππούς μου ζούσαν εκεί. Οι ρίζες μου είναι πάνω απο 200 χρονια στην Τρίπολη.Τότε που εσείς κάνατε την επανάσταση του 1821 διωχνοντας τους Τούρκους , εμείς στην οικογένεια μου ζούσαμε στην Τρίπολη. Ξέρουμε τα χώματα μας . Για αυτό θα νικήσουμε τους Τούρκους.

https://kanaliena.gr/apokleistiko-nayarchos-livyis-i-tha-nikisoyme-i-tha-pethanoyme/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου