Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ιράκ: Πύραυλοι έπληξαν αμερικανική βάση -Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί διεθνή ανησυχία – Σε διάστημα μόλις δέκα ημερών έχουν πέσει στο Ιράκ πάνω από 20 ρουκέτες με στόχο αμερικανικές θέσεις – Νέες κυρώσεις έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν....
 Συναγερμός σήμανε και πάλι στο Ιράκ, όπου μέσα σε λίγες μόνο ημέρες επαναλήφθηκε το σκηνικό ρίψης πυραύλων κοντά σε αμερικανική βάση. Το σκληρό «πόκερ» συνεχίζεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, με τις απειλές να μην έχουν σταματημό.
Ρίψη τουλάχιστον δύο πυραύλων Κατιούσα σημειώθηκε στη βάση Τάτζι, στα βόρεια του Ιράκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για βάση στην οποία βρίσκεται σημαντικός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών, γεγονός που την καθιστά στόχο για τις υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές μονάδες μαχητών. Στη συγκεκριμένη βάση φιλοξενούνται και στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.
Τουλάχιστον ένα μέλος του ιρακινού στρατού τραυματίστηκε.
Την επίθεση επιβεβαίωσε αξιωματούχος του ιρακινού στρατού.
Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, είναι πιθανό το χτύπημα να προέρχεται από το Ιράν, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Η είδηση περί νέας επίθεσης κάνει τον γύρο των μεγαλύτερων δικτύων ανά τον κόσμο προκαλώντας ζωηρό προβληματισμό για το μέλλον των διεθνών ισορροπιών.

Το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να επιτεινεί την αγωνία της διεθνούς κοινότητας. Πριν από μία – περίπου – εβδομάδα η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.
Μετά τις επιθέσεις εκείνες δύο ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, την αυστηρά φυλασσόμενη και οχυρωμένη περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.
Στο μεταξύ, οι Ρεπουμπλικανοί των ΗΠΑ υπεραμύνονται καθημερινά της απόφασης του κυβερνητικού επιτελείου για την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.
Την ίδια στιγμή, η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί συνεχίζεται.
«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σαφώς είχε την εξουσία να σκοτώσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ.
Όπως τόνισε, ο Λευκός Οίκος ο πλανητάρχης είχε διαβουλεύσεις με το υπουργείο του πριν από την επιδρομή εναντίον του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή.
Ο Μπαρ τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Σουλεϊμανί ήταν ένας «νόμιμος στρατιωτικός στόχος» και πως η επιδρομή ήταν μια «νόμιμη ενέργεια αυτοάμυνας».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο στρατηγός αποτελούσε επικείμενη απειλή για τις ΗΠΑ, επισήμανε όμως ότι αυτό δεν είναι σημαντικό δεδομένου του παρελθόντος του.
Οξύνεται η κόντρα ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Τεχεράνη, με τις ΗΠΑ να έχουν ανακοινώσει νέες κυρώσεις.
Οι νέες κυρώσεις θα αφορούν σε οκτώ υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι «επωφελήθηκαν από την αποσταθεροποίηση της περιοχής και ενεπλάκησαν στις βαλλιστικές επιθέσεις της Τρίτης», σύμφωνα με τον Στίβεν Μνουσίν, Γραμματέα του Θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τόνισε ότι ο δολοφονηθείς Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σχεδίαζε επιθέσεις σε βάρος αμερικανικών θέσεων στη Μέση Ανατολή.
«Είχαμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες» δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Από το 2015 έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε πάνω από 1.000 Ιρανούς, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς από τις ΗΠΑ, με τον Τραμπ να ασκεί πίεση στο Ιράν ώστε να αλλάξει η συμφωνία για τα πυρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου