Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Βουλή: Ξεκινούν οι διεργασίες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου Παπαγγελόπουλου

Ανάποδα γυρίζει από αύριο η κλεψύδρα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής παρελήφθη σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής. Αύριο το πρωί (Πέμπτη 12/3/2020) πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως στην Ολομέλεια και εν συνεχεία θα τεθούν στη διάθεση των βουλευτών το διαβιβαστικό της Επιτροπής και 4 φάκελοι με καταθέσεις, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις ενδεχόμενης τέλεσης νέων συναφών αδικημάτων, προκειμένου να κατατεθεί στην Ολομέλεια συμπληρωματική πρόταση για τη διερεύνηση επιπλέον των τεσσάρων αρχικών αδικημάτων, υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές. Κατ' ουσίαν ακολουθείται ανάλογη διαδικασία με εκείνη για τις περιπτώσεις διαβίβασης στη Βουλή μίας δικογραφίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εξέλιξη πάντως θεωρείται προδιαγεγραμμένη, καθώς τη διαδικασία εκκίνησαν οι βουλευτές της ΝΔ με τη στήριξη και του ΚΙΝΑΛ, μετά τις καταθέσεις των εισαγγελέων Ι. Αγγελή, Ε. Ράικου, Π. Αθανασίου και Γ. Τσατάνη, καθώς και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, οι οποίοι φέρονται να έχουν εξαπολύσει «βόμβες» περί μεθοδεύσεων και παρεμβάσεων του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης σε μείζονες δικαστικές υποθέσεις, μέσω πιέσεων και εκβιασμών, με στόχο τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γνωστών επιχειρηματιών της χώρας.

Κατά πληροφορίες, τα νέα αδικήματα που εξετάζονται από την πλειοψηφία αφορούν στην εκβίαση και την απόπειρα δωροληψίας, ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο της σύστασης συμμορίας.

Τα ακριβή αδικήματα θα περιγράφονται σε κάθε περίπτωση με σαφήνεια στη συμπληρωματική πρόταση (αίτημα) που θα καταθέσουν οι βουλευτές της ΝΔ για την ενίσχυση του υπάρχοντος κατηγορητηρίου το οποίο διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Κατά πληροφορίες, το τελικό κείμενο θα προσδιοριστεί εκτός απροόπτου εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επίσημη κατάθεση της συμπληρωματικής πρότασης, η Ολομέλεια πρέπει να συνεδριάσει και να αποφασίσει επ’ αυτής εντός 15 ημερών, σε μια συνεδρίαση όπου το δικαίωμα λόγου θα έχει και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που επιμένει από την πλευρά του στις καταγγελίες περί πολιτικής του δίωξης.

Της Ναντίν Χαρδαλιά
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου