Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ & ΟΔΗΓΟΥΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

papandreou-erdogan(1)
Εκ των υστέρων, όλοι προσποιούνται ότι έχουν καταληφθεί από ιερή οργή για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον Ερντογάν. Όλοι αυτοί που, επί όλων των κυβερνήσεων, έχουν κυριολεκτικά δώσει κώλο στον Ερντογάν από το 2002 που ανέβηκε πρώτη φορά στην εξουσία. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ:....Σημίτης,, Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιωργάκης Παπανδρέου, Αβραμόπουλος, Σαμαροβενιζέλοι, Τσίπρας, Κοτζιάς, Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι όλοι τους ηθικοί αυτουργοί της νέας Άλωσης. Αυτοί άνοιξαν τον δρόμο στον Ερντογάν. Αυτοί πρέπει να (κατα)δικαστούν, μαζί με όλα τα άλλα που έχουν διαπράξει, για την εθνική προδοσία στην οποία προστίθεται ένα ακόμη σκέλος…

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή, μαζί με τα σχετικά ντοκουμέντα, το αποδεικνύει;
Τον Νοέμβριο του 2002 μετά την πρώτη εκλογική του νίκη ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα και Κ. Σημίτης επιδόθηκε μαζί του σε αμοιβαίες εκφράσεις καλής θέλησης και διάθεσης συνεργασίας κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ερντογάν παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι «ονειρεύεται τις μέρες που θα έρθουν, όταν θα έχουν λυθεί τα προβλήματα και θα απολαμβάνουμε τους καρπούς της ειρήνης» ενώ ο Σημίτης χαρούμενος κι αυτός υποστήριξε ότι «η λύση του Κυπριακού πριν από την Κοπεγχάγη θα βελτιώσει το κλίμα για την επίλυση όλων των προβλημάτων και οι εταίροι μας στην Ε.Ε. θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι». «Ιστορική» είχε χαρακτηρίσει τη συνάντηση Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας: «Όλοι μας έχουμε την αίσθηση ότι η συνεργασία που ξεκίνησε με δυσκολίες πριν από τρία χρόνια, έχει πάρει νέα τροπή προς το καλύτερο». Ήταν η αρχή….
karamanlis-erdogan
Τον Μάιο του 2004 λίγο μετά τη νίκη της ΝΔ ο Ερντογάν γίνεται ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός, μετά τον Οζάλ το 1988 που επισκέπτεται την Αθήνα. Ο Κ. Καραμανλής  δείπνησε οικογενειακώς μαζί του στη Ραφήνα και του έδωσε την άδεια να περιοδεύσει -έπειτα από 52 χρόνια- στη Θράκη. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, ο Καραμανλής ήταν και ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που έγινε “κουμπάρος” του Ερντογάν, στον πολιτικό γάμο της κόρης του Εσρά. Ο ευτυχής πατέρας χαρακτήριζε το γεγονός ως “συνάντηση πολιτισμών” ενώ ο Καραμανλής είχε πει: “Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ…”
Τον Δεκέμβριο του 2004 η κυβέρνηση καραμανλή συμφώνησε και στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες χορηγήθηκε στην Τουρκία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας κι έτσι ξεκίνησε η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τον Μολυβιάτη δέχτηκε ότι “η Τουρκία καλύπτει αρκετά τα πολιτικά κριτήρια…”.  «Ιστορική στιγμή» το είχε χαρακτηρίσει ο Μολυβιάτης…
Ο Γ. Παπανδρέου, που θα κουβαλάει πάντα ως στίγμα και τα ζεϊμπέκικα της προδοσίας που χόρευε με τον Τζεμ, όταν έγινε πρωθυπουργός ο το 2009 συνέχισε τα ίδια. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είχε αποκαλύψει αργότερα μάλιστα πως μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο τελευταίος είχε επισκεφθεί εκείνη την περίοδο την Αθήνα θέμα για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, δηλαδή συνεκμετάλλευση. Ακόμη και το 2016 ο ΓΑΠ ενώ δεν ήταν έτρεχε να δώσει το αρών στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Γκιούλ στην Καισάρεια επειδή τον κάλεσε ο Ερντογάν…
avramopoylos-erdogan
Το 2012, ο Αβραμόπουλος παλιός γνώριμος και κολλητός του Ερντογάν από τότε που ήταν δήμαρχοι, πήγε στην Τουρκία για να προετοιμάσει ως υπουργός Εξωτερικών νέες συναντήσεις.
Στην 40λεπτη συνάντηση του ως πρωθυπουργού του Αντ. Σαμαρά με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ο Αντανώκης παρά τιν κλιμάκωση των προκλησεων είχε περιοριστεί να εκφράσει την ευχή ότι «δεν πρέπει με τις πράξεις και τις δηλώσεις μας να δημιουργούμε περιβάλλον που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας». Κι όταν πια υπουργός Εξωτερικών είχε γίνει ο Βενιζέλος -που ανέκαθεν επιμένει να προχωρήσουμε σε συνολικό συμβιβασμό με την Τουρκία- τον Δεκέμβριο του 2014 είχε κάνει σε “θετικό κλίμα” συνάντηση με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “μπορεί να βρεθούν λύσεις, οι οποίες είναι απολύτως συμβατές με το διεθνές δίκαιο”. Το απόλυτο δούλεμα… .
tsipras-tourkos
Μόλις έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ως υπουργός Εξωτερικών ο Κοτζιάς πήγε μαζί με άλλους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ τον Μάιο στην Αττάλεια και το έριξε στο …χορό αγκαζέ με τον Τσαβούσογλου σε μια…διασκευή του τραγουδιού «We Are the World». 
 
 
Ο ίδιος ως πρώην υπουργός στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τον Μάρτιο του 2019 δήλωνε ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου!
kotzias
Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ερντογάν προσκλήθηκε στην Αθήνα, μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο έθεσε θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν …μαζεμένος και φοβισμένος στην άκρη του καναπέ ενώ στη συνέχεια ο Σουλτάνος πήγε στην Θράκη και μίλησε για “τέσσερις δικούς μας βουλευτές…”
Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Τσίπρας πήγε στην Κωνσταντινούπολη “για προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας” που όμως περιορίστηκε στις …χειρονομίες και τις χαιρετούρες. Τον Ιούνιο του 2019 πήγε και ο Αβραμόπουλος στην Άγκυρα ως επίτροπος συναντήθηκε με τον Ενρτογάν και επέστρεψε στις Βρυξέλλες “πιο αισιόδοξος για τα ευρωτουρκικά…”
tsipras-tourkos
Κι ακολούθησε από τον Ιούλιο ο Μητσοτάκης. Και παρά την πρόκληση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο συναντήθηκε μαζί του στη Σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο δηλώνοντας ότι «Είχαμε μία ανοιχτή συζήτηση με τον Ταγίπ Ερντογάν», και ότι «Θέλω  να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκιά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, εφόσον όμως υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές αυτές θα ξεπεραστούν…».
Λίγο πριν η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια αμφιλεγόμενη και ηττοπαθή παρέμβαση πως «Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς..».
Επίσης τον Ιούλιο του 2018 όταν οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονταν άδικα στις τουρκικές φυλακές, η Μπακογιάννη πήγε στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάνκαι δήλωνε ότι “η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης». Το είχε ξεκινήσει από τον Μάιο του 2004 οταν ως δήμαρχος Αθηνών τον υποδεχόταν με την σύζυγό του, Εμινέ, στο δημαρχείο της Αθήνας.
Ακόμη, τον Δεκέμβριο του 2019 πανηγύριζε για την αποφοίτηση του δημάρχου Αθηναίων και γιου της Κώστα Μπακογιάννη και του γιου του Ερντογάν, από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ λέγοντας ότι “ήταν εκεί δύο μεγάλες οικογένειες οι οποίες χαιρόντουσαν για τα παιδιά τους”…
Και φτάνουμε στο πρόσφατο τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενώ είχε δρομολογηθεί η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ως “βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης και αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας” έκανε λόγο η Αθήνα στις 26 Ιουνίου. Κι είδαμε το αποτέλεσμα…
ntora-tourkia
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου