Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ο θησαυρός της «Αφροδίτης»: Πόσα εκτιμώνται ότι θα είναι τα έσοδα για την Κύπρο από το κοίτασμα

Ενα θησαυρό για την Κύπρο κρύβει το κοίτασμα Αφροδίτη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων.
Τα συνολικά κέρδη για την Κυπριακή Δημοκρατία θα αγγίζουν τα 1,8 δισ. δολάρια για περίοδο δέκα ετών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνοκρατών όπως τις καταθέτουν στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, υπάρχει δυνατότητα αύξησης των κερδών, εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για μείωση του κόστους παραγωγής των εξαγόμενων ποσοτήτων από το κοίτασμα «Αφροδίτη».
Σε ετήσια βάση τα κέρδη έχουν προοπτικές να ξεπεράσουν ακόμα και τα 200 εκατ. δολάρια ετησίως. Ο πιο σημαντικός παράγοντας όμως που μπορεί να διπλασιάσει τα εκτιμώμενα κέρδη είναι η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές που σήμερα κινείται μέχρι 65 δολάρια το βαρέλι. Στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής κατά 5 δολάρια τα κρατικά κέρδη μπορούν ακόμα και να διπλασιασθούν.
Στη βάση πάντα εκτιμήσεων, η εξαγωγή Φ.Α. από το «Αφροδίτη» μπορεί να ξεκινήσει μετά από πάροδο τριών χρόνων από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας. Χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή των υποθαλάσσιων υποδομών μέσω των οποίων θα μεταφέρεται το Φ.Α. από το κυπριακό κοίτασμα στο τερματικό Idku της Αιγύπτου.
Να σημειωθεί ότι το κοίτασμα βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και σε αυτό η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Noble Εnergy, διατηρεί ένα ποσοστό 35%.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη τα αποθέματα ανέρχονται στα 5 τρις κυβικά πόδια.
Να σημειωθεί επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ανακύψει στην Κύπρο ζήτημα σε σχέση με δηλώσεις από την πλευρά του Ισραήλ για το οικόπεδο 12 (Αφροδίτη), το πρώτο εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα που βρέθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Η ισραηλινή εταιρεία ISOP, στην οποία έχει παραχωρηθεί το γειτονικό προς την Αφροδίτη οικόπεδο εντός του Ισραήλ, ενημέρωσε τον ισραηλινό υπουργό ενέργειας ότι η εκμετάλλευση της Αφροδίτης θα οδηγήσει σε εξόρυξη ποσοτήτων αερίου που ανήκουν και στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου