Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Το Σκοπιανό είναι επιλύσιμο πρόβλημα


Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Κανείς δεν έχει κάτι ιδιαίτερο εναντίον των Σκοπίων, διότι ουσιαστικά σπάνια ένας Έλληνας θα βρεθεί μ’ έναν Σκοπιανό. Σίγουρα υπάρχουν φανατικά στοιχεία στα Σκόπια, αλλά αποτελούν μία πολύ μικρή μειονότητα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ένα ολόκληρο κράτος, όσο μικρό κι αν είναι αυτό. Έτσι δεν υπάρχει μία σοβαρή αντιπαράθεση, όπως έχουμε παραδείγματος χάρη με την Τουρκία.
Έτσι το θέμα του Σκοπιανού είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Είναι λοιπόν λανθασμένη η προσέγγιση των ατόμων που θεωρούν ότι δεν μπορεί να λυθεί. Ξεχνούν βέβαια
το παράδειγμα της σημαίας που άλλαξε χάρη στο σθένος και την πίστη που βάλαμε.
Η επίλυση του Σκοπιανού είναι θέμα θέλησης και είναι βέβαια πιο εύκολη από την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο έχει ένα τρομερό υπόβαθρο που αγγίζει ακόμα και την έννοια της γενοκτονίας. Οι Σκοπιανοί είναι ένας λαός θύμα του κομμουνισμού που έχει αναπτύξει το σύνδρομο της Στοκχόλμης προς αυτόν. Ενώ είναι αυτή η βαρβαρότητα που έσβησε ίχνη παράδοσης και θρησκείας, είναι πάνω σε αυτή που βασίζονται για να πλαστογραφήσουν την ιστορία.
 Έχουν βέβαια και την αποτελεσματικότητα της Σοβιετικής Ένωσης όσον αφορά στην αλλοίωση της ιστορίας όταν δεν κατάφερε να τη δολοφονήσει. Γι’ αυτό είναι γελοίο να ακούμε ότι το Σκοπιανό δεν είναι ένα επιλύσιμο πρόβλημα, αντιθέτως η λύση είναι εφικτή, διότι υπάρχει κυρίαρχη στρατηγική για την Ελλάδα. Αρκεί να ενεργοποιηθεί και να μη σπαταλάμε χρόνο σε παιχνίδια τζόγου με ιδεολογίες του παρελθόντος που είναι ανίκανες να προσφέρουν έργο στην Ανθρωπότητα, επειδή είναι θρησκείες βαρβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου