Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

"ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ" - Απεσταλμένος των Σκοπίων πάει στη Ρωσία ο Αλέξης!! Έκκληση Α.Τσίπρα σε Β.Πούτιν: «Μην μπλοκάρετε την Συμφωνία των Πρεσπών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»

Έκκληση Α.Τσίπρα σε Β.Πούτιν: «Μην μπλοκάρετε την Συμφωνία των Πρεσπών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!! Με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης προσέρχεται ο πρωθυπουργός- ΥΠΕΞ Α. Τσίπρας στη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν: Να μην βάλει η Ρωσία βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Συμφωνία των Πρεσπών...

προκειμένου να επικυρωθεί η αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία», όπως έχει ήδη ανακοινώσει επισήμως η Μόσχα από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.  Το ελληνικό αυτό αίτημα , αναφέρουν  ασφαλείς διπλωματικές πηγές, έχει τη σύμφωνη γνώμη και της αμερικανικής πλευράς, που δεν θα ήθελε οι κόποι και οι προσπάθειες του ΟΗΕ και του ειδικού διαπραγματευτή, Αμερικανού πρέσβη Μ Νίμιτς για τη Συμφωνία των Πρεσπών να καταλήξουν στον πάτο της λίμνης από ρωσικό βέτο.  ΟΙ ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί την αλλαγή στάσης της Μόσχας στη Συμφωνία των Πρεσπών με μια σειρά προτάσεις , που θεωρεί ότι θα τραβήξουν το ρωσικό ενδιαφέρον .   Ήτοι:  •    Την ταχεία επανεργοποίηση των σχεδίων για την κατασκευή του- ξεχασμένου πλέον -αγωγού μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου  Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.  Ο κ Τσίπρας θεωρεί ότι έχει οριστικοποιήσει τη σύμφωνη γνώμη και του Βούλγαρου πρωθυπουργού για το έργο αυτό, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ κ Νετανιάχου, ύστερα από την συνάντηση των τριών στη Σόφια, πριν λίγες εβδομάδες κατά την οποία συζήτησαν ενεργειακά θέματα.  Κατά την ελληνική άποψη, ο αγωγός Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως χρήσιμος τώρα, διότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες ελληνικές εκτιμήσεις, στην Αν Μεσόγειο τα υπάρχοντα κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορεί να είναι τεράστια, αλλά όχι και απαραιτήτως εκμεταλλεύσιμα λόγω κόστους εξορύξεων.  •    Ο κ Τσίπρας είναι έτοιμος να διαβεβαιώσει τον κ Πούτιν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε νέες κυρώσεις  της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας λόγω των γεγονότων με τα ουκρανικά πλοία στα Στενά του Κερς στην Αζοφική Θάλασσα.  •    Επιπροσθέτως, η ελληνική πλευρά σκέπτεται να αναθερμάνει το ρωσικό ενδιαφέρον για στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Ελλάδα, κατά το πρότυπο των συνεννοήσεων Καραμανλή – Πούτιν , που όμως δεν ανακοινώθηκαν ποτέ.  Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα αμέσως μετά το Δημοψήφισμα στα Σκόπια σε μακροσκελή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα θέσει βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στο Συμβούλιο για επικύρωση της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου