Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ! Η ΕΡΤ «υμνεί» την απόσχιση Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα…


Σήμερα στην ΕΡΤ ο κομμουνιστής από επάγγελμα, Αρβανίτης, ύμνησε και ξέπλυνε έναν από τους πιο ακραίους υπερμάχους του «μακεδονισμού», έναν ανθέλληνα υποστηρικτή της απόσχισης της Μακεδονίας από την Ελλάδα και της ανεξαρτητοποίησής της, μαζί με τη Θράκη, υπό σοσιαλιστική διακυβέρνηση και βουλγαρική επικυριαρχία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 5ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα 1924).Ο Παντελής Πουλιόπουλος, τον οποίο δόξασε και εξήρε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι το καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό φερέφωνο του τσιπρισμού, έγραφε, να θυμίσουμε, στον Ριζοσπάστη της στις 14/12/1924 και στο άρθρο Το Μακεδονικό Ζήτημα, προπαγανδίζοντας τη θέση του 3ου Συνεδρίου του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ: «Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και του θρακικού λαού… Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε το ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει σ’εμάς».
Επί είκοσι λεπτά Αρβανίτης και καλεσμένος έπλεκαν το εγκώμιο αυτής της προσωπικότητας, του «πρώτου Έλληνα τροτσκιστή».
Νομίζουν ότι είμαστε χαϊβάνια; Ανιστόρητοι; Χάπατα; Ότι ζούμε στο σκοτάδι και δεν ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι που ενέπνευσαν τη σύγχρονη μακεδονική προδοσία; Ότι θα παίζουν στην υπόδουλη ΕΡΤ ό,τι τους καπνίσει κι εμείς δεν θα καταλαβαίνουμε τί γίνεται; Ότι θα αναβαπτίζουν και θα μας ταΐζουν τους εθνοπροδότες και τους εαμοβούλγαρους ταγούς τους κι εμείς θα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο; Δε σφάξανε!
Αυτοί είναι, σ’αυτά πιστεύουν, σ’αυτά πίστευαν πάντα. Για αυτούς τους τύπους η Μακεδονία όχι απλά δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά δεν είναι και καθόλου ελληνική. Διότι έτσι ήθελε το κόμμα των ανθελλήνων μπολσεβίκων υποστηρικτών του Κεμάλ και των Γερμανών πρωτεργατών, όπως ο Έγνγκελς, που χαρακτήριζε τους Έλληνες «άθλια συντρίμμια πρώην εθνών», «ληστοσυρφετό» και «νανοφυλή» (Επιστολή στον Vermorel, 27/8/1867).
Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν σήμερα. Τα εγγόνια και τα δισέγγονα των συμμοριτών και των προδοτών επιδιώκουν ύπουλα μια συνειδητή ρεβάνς – και δη με το αζημίωτο.
ΥΓ – Για τις πηγές: Κώστας Παπαϊωάννου, Η γένεση του ολοκληρωτισμού – Επίμετρο Γιώργος Καραμπελιάς, Εναλλακτικές Εκδόσεις
Κωνσταντίνος Μπογδάνος
meaculpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου