Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ο ακήρυχτος πόλεμος του Αιγαίου

Η προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο φαίνεται ότι βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης, με τους Τούρκους πιλότους να προχωρούν ολοένα και περισσότερο όχι μόνο σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου αλλά και σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, δηλαδή Ελληνικό έδαφος.

Πλέον μιλάμε για ωμή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας σε σημείο που πλέον τίθεται ευθέως το ερώτημα “πού έχει σκοπό να το πάει”;

Μέσα στο πρώτο 15θήμερο του 2020 τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 55 υπερπτήσεις. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος των προκλήσεων, ολόκληρο το 2019 καταγράφηκαν 124 υπερπτήσεις και το 2016 που ήταν το αμέσως προηγούμενο ιστορικό υψηλό δεκαετίας και το υψηλότερο από το 1974, έγιναν 57 υπερπτήσεις. Δηλαδή μέσα σε 15 ημέρες η Τουρκία κατάφερε να πιάσει τον αριθμό των υπερπτήσεων της δεύτερης χειρότερης χρονιάς της δεκαετίας!

Ορισμένοι αξιωματικοί ερμηνεύουν αυτή την κίνηση ως μέσο άσκησης ψυχογικής πίεσης και την δημιουργία κλίματος φόβου στους πολίτες της χώρας μας. Άλλοι το ερμηνεύουν ως βήμα αύξησης του βαθμού προκλητικότητας και διεκδικήσεων στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Κοινή συνιστώσα, όμως, είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Χθες, Τετάρτη, οι αεροπόροι μας κλήθηκαν να διαχειριστούν ακόμη μία ημέρα προκλήσεων, με συνολικά 120 παραβιάσεις, εκ των οποίων οι 43 από 18 μαχητικά, τα 8 απ᾽αυτά οπλισμένα. Κατά την διάρκεια σκληρών αναχαιτίσεων στο Αιγαίο από ελληνικά μαχητικά οδηγηθήκαμε σε σκληρές αερομαχίες από τις οποίες οι 6 κατέληξαν σε εμπλοκές.

Δεν είχαμε, όμως, μόνο αυτά. Άλλα 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 και 7 ελικόπτερα κατέγραψαν 77 παραβιάσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου