Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εμπόδισε πρόεδρο δικαστηρίου και εισαγγελέα να βγουν από τη δικαστική αίθουσα

konstantopoulou1 «Μην με ακουμπάτε, αυτό που κάνετε είναι παράνομο» έλεγε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να την απομακρύνουν, ανοίγοντας διάδρομο στην εισαγγελέα

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδίκαση υπόθεσης στα δικαστήρια του Βόλου, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τους δικαστικούς λειτουργούς.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή να κρατηθεί ένας άντρας που βρισκόταν στο ακροατήριο, επειδή κατά τη διάρκεια προβολής βιντεοληπτικού υλικού, πλησίασε την έδρα και εξαπέλυσε πυρά για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου άκουσε την εντολή κράτησης κι ενώ η πρόεδρος αποχωρούσε από την αίθουσα, μπήκε μπροστά της, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την έξοδό της, εκφράζοντας τη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Παραδόθηκε ο "Shark", ηγετικό μέλος της Θύρας 7 | Μεσημβρινό Δελτίο |10/05/2024

 

Ν. Ρωμανός κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το θλιβερό ριάλιτι των καθημερινών στοχοποιήσεων, των προγραφών και της χυδαιότητας

 Για συνεχιζόμενο «θλιβερό ριάλιτι των καθημερινών στοχοποιήσεων, των προγραφών και της χυδαιότητας» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο  εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στις πρόσφατες δηλώσεις διάφορων στελεχών του.

«Όσο κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν σε ένα ιδιότυπο καθημερινό ριάλιτι σόου απολιτίκ-πολακισμού, τόσο εμείς θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα πραγματικά ζητήματα των πολιτών, τις πολιτικές που υλοποιούμε στην καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητάς τους και το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ρωμανός.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Μετά το «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», παρανόηση και το «θα τους ξεσκίσω»;…

 Άρης Πορτοσάλτε

Μόλις, δύο ημέρες πριν, σημείωνα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει όρια. Το αποδεικνύει περίτρανα, με κάθε καινούργια δήλωση του. Πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος και όσο οι συνεργάτες του έσπευδαν να του προσφέρουν κάλυψη για το «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», επανήλθε με μια πιο «σκοτεινή» προσέγγιση, δήθεν πολιτικού λόγου.

Είπε σε συνομιλητές του υγειονομικούς, στην Πρέβεζα, να μην φοβούνται, να καταγγέλουν. Και υποσχέθηκε να πάει ο ίδιος «να ξεσκίσει» όσους ενοχλούν τους καταγγέλοντες εργαζόμενους!

Ο Κασσελάκης δεν χυδαιολογεί απλώς. Χρησιμοποιεί το ρήμα στην πλέον αγοραία και βίαιη εκδοχή του, στην οποία υποφώσκουν ποικίλες ερμηνείες. 

Δεν είπε θα τους «σκίσω», όπως ενδεχομένως να ήταν η μεταφορική έννοια του «θα τους δείξω εγώ» ή μια έκφραση θριάμβου κι επιτυχίας. 

«Απασφάλισε» ο Ζαχαριάδης: «Ο Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ»-Επίθεση και στον Αντώναρο

 Εγώ δεν έχω ακούσει φράση «παγωτό να σκοτώνει» - Ο καθένας να περιοριστεί στο ρόλο του, συνέστησε - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές είπε για τις δηλώσεις Οικονόμου και Αντώναρου που τάχθηκαν υπέρ της διαγραφής του Σπίρτζη και του Βασιλειάδη - Δείτε βίντεο

Λάβρος για τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκε ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, με φόντο τις σημερινές δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε, εμφανώς ενοχλημένος, ότι «ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» εν αντιθέσει με τον ίδιο, αλλά ένας σύμβουλος επικοινωνίας με επαγγελματική σχέση.

«Από που και ως που», όπως είπε, τοποθετείται ο κ. Σπηλιωτόπουλος ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει πως «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει». «Ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί» στο ρόλο του, συνέστησε ακόμη, ενώ «εξερράγη», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις

Χαμός με Γεροτζιάφα - Πολάκη για τα εμβόλια κορωνοϊού: «Μου θύμισε φασίστες» - «Είναι ενεργούμενο της Pfizer»

 

Ο Πολάκης τα έβαλε και με την Αναστασία Γιάμαλη - Της ζήτησε να του αλλάξουν φωτογραφία στην τηλεφωνική του σύνδεση και μετά της έκλεισε το τηλέφωνο

Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο τα εμβόλια σημειώθηκε χθες μεταξύ του γιατρού και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γρηγόρη Γεροτζιάφα και του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

«Είναι εντελώς απίθανο και απροσδόκητο το ότι ξεκίνησε αυτή η συζήτηση στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γεροτζιάφας για τα εμβόλια, μιλώντας στο Kontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη. Ο ίδιος, μάλιστα, απέδωσε τη σχετική συζήτηση σε «τραμπικούς φασίστες», «ακροδεξιούς και σκοταδιστές» αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιστήμονες για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Ερωτηθείς, μάλιστα, ο κ. Γεροτζιάφας για την κριτική που δέχονται οι επιστήμονες, «το τι κριτική ακούει καθένας από εμάς έχει μικρή σημασία. Σε προσωπικό επίπεδο για καθέναν από εμάς είναι μηδαμινής, ασήμαντης σημασίας». Αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο Καθηγητής, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός και να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και στα πανεπιστήμια.

Λινού για εμβόλια κορονοϊού: Ακούω πολλά τρελά πράγματα από όλες τις πλευρές – Τι είπε για τον Πολάκη

Η ανακοίνωση της AstraZeneca για απόσυρση του εμβολίου για τον κορονοϊό έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Για το θέμα μίλησε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού στο Action24.

«Προσωπικά δεν ανησυχώ ότι θα προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας στους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι και κυρίως γυναίκες ηλικιών κάτω των 40, τότε που έκαναν το εμβόλιο διέτρεξαν κάποιον κίνδυνο ο οποίος ήταν για ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που αντέδρασαν αρνητικά και είχαν την παρενέργεια των θρομβώσεων. Τώρα η πλειονότητα όσων έκαναν το AstraZeneca προφυλάχθηκαν από τον κίνδυνο να νοσήσουν και επομένως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας για αυτούς που εμβολιάστηκαν και δεν είχαν καμία παρενέργεια» υποστήριξε αρχικά η Αθηνά Λινού.

«Το μόνο που με πικραίνει προσωπικά είναι ότι έναν μήνα από τότε που άρχισαν να εμβολιάζονται οι άνθρωποι στο εξωτερικό, υπήρχε η πληροφορία ότι αυτό το εμβόλιο καλύτερα να χορηγείται σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών άνω των 50, που δεν παρουσίαζε εκεί

Η φαρσοκωμωδία του Stefanos

Γιάννης Σιδέρης

Είναι διασκεδαστική η παρουσία στην πολιτική σκηνή του Stefanos (ιδιοκτήτη ενός κόμματος που επισήμως λέγεται ΣΥΡΙΖΑ).

Τη μία σαν μικρό πείσμον παιδί, σε βίντεο στο tik tok, φιλάει, χαϊδεύει, αγκαλιάζει την σκυλίτσα του Φάρλι, λέγοντας της ότι την αγάπησε από την πρώτη στιγμή που την είδε. Στο ίδιο βίντεο ισχυρίζεται βεβαίως ότι δεν την εκμεταλλεύεται όπως ο Μητσοτάκης τον Πίνατ – ο οποίος Μητσοτάκης το ψηφοθηρικό ατόπημα που έκανε, ήταν ότι αποκάλεσε χιουμοριστικά τον σκύλο του Μαξίμου «ευρωκομματόσκυλο».

Φοβήθηκε μήπως ο Μητσοτάκης… πάρει ψήφους ζωοφίλων, και έκανε «αγαπούλες» στη Φάρλι, τονίζοντας γλυκούτσικα και… σαλιάρικα: «αγάπη μου εγώ δεν σε εκμεταλλεύομαι για να πάρω ψήφους, εγώ σε αγαπώ». Την αγαπά τόσο πολύ, δεν την εκμεταλλεύεται καθόλου, αλλά δημοσίευσε το σκηνικό στο tik tok, επειδή… δεν θέλει ψήφους από αυτό.

Θρίλερ στην Αγία Πετρούπολη - Λεωφορείο με 20 επιβάτες «βούτηξε» σε ποτάμι, τουλάχιστον 4 νεκροί

bus-arthrou

Αλλοι τέσσερις σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση - Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη για τη διάσωση των επιβατών - Συνελήφθη ο οδηγός

Θρίλερ το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όταν ένα λεωφορείο με περίπου 20 επιβάτες έπεσε μέσα στο ποτάμι Moyka. Σύμφωνα με πληροφοριες του Ria Novosti, τέσσερα άτομα ανασύρθηκαν νεκρά, ενώ εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταη άλλων τεσσάρων επιβατών, από τα συνολικά έξι που νοσηλεύονται. 

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν, διακρίνεται το λεωφορείο να κινείται σε μια διασταύρωση και ξαφνικά να στρίβει, να παρασύρει ένα αυτοκίνητο και να «βουτάει» στο ποτάμι. Ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήμαρτος, έχει συλληφθεί και ανακρίνεται, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, στο σημείο που «βούτηξε» το λεωφορείο, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με 69 άτομα και 18 μηχανήματα να επιχειρούν για τη διάσωση των επιβατών του λεωφορείου και την ανάσυρσή τους από το νερό.

Πρόστιμο – μαμούθ 21.140 ευρώ σε μοτοσυκλετιστή που πέρασε 12 φανάρια με "κόκκινο"

 Ο μοτοσυκλετιστής έσπασε κάθε ρεκόρ παραβατικότητας  

Κάθε ρεκόρ παραβατικότητας «έσπασε» μοτοσυκλετιστής, ο οποίος παραβίασε 12 φορές τον ερυθρό σηματοδότη, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών, οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγες ώρες μετά.

Όλα ξεκίνησαν προχθές βράδυ (Τετάρτη) στην περιοχή της Βουλιαγμένης όταν αστυνομικοί της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. 

Ο οδηγός της μηχανής δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς, αναστροφή. 

Τελικά, εντοπίστηκε τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης στην

Σπίρτζης: Φαλτσάρει λίγο ο Κασσελάκης-Αν τον συμβούλεψε ο Σπηλιωτόπουλος να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, απέτυχε

 Για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε από την συχνότητα του OPEN, ο πρώην Υπουργός του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, κληθείς ακόμη να σχολιάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα «ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας στα στελέχη που προεξοφλούν τη διαγραφή του πως «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ… προφανώς θα πρέπει

ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΑ😜😜Παραδόθηκε ύποπτος της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη

Πάλι χθες ο Βαγγέλας στις δηλώσεις του για την πρόκριση της ομάδας του σε κάποιο Milko Cup μίλησε για «πόλεμο που δέχεται η ομάδα του από κυβέρνηση και ΕΠΟ» μπριζώνοντας τους ηλίθιους και προετοιμάζοντας τις δικαιολογίες επειδή θα χάσει το Πρωτάθλημα... γιατί το Πρωτάθλημα είναι η κάψα του άμα σε δηλώσεις για την πρόκριση στο Milko Cup αναφέρεται σε εσωτερικές διοργανώσεις]

Πρόκειται για 31χρονο με το προσωνύμιο «Καρχαρίας

Ένας ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Σε βάρος του υπήρχε ενταλμα σύλληψης και αναζητούνταν από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων στου Ρέντη.

Ά.Πορτοσάλτε: Το ρήμα «ξεσκίζω» έχει από μόνο του βία κασιδιαρέικη-Ο Κασσελάκης περιεχόμενο δεν έχει

 

Ρωμανός για Κασσελάκη: Από το «να τους χώσω 5 μέτρα κάτω από τη γη» του κ. Πολάκη, στο «θα τους ξεσκίσω», μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος

 Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Κασσελάκης συνομιλώντας με υγειονομικούς στην Πρέβεζα και καλώντας τους να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αν διανοηθεί να σας πει κανείς τίποτα, μου λέτε κατευθείαν και θα τους ξεσκίσω”!», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

«Από το αλήστου μνήμης “έπρεπε να τους χώσω 5 μέτρα κάτω από τη γη” του κ. Πολάκη, στο “θα τους ξεσκίσω” του κ. Κασσελάκη, μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος…

Να τον χαίρονται… Και τον νέο τους πρόεδρο και τον πολιτικό πολιτισμό τους!», πρόσθεσε.

Και σημείωσε σε υστερόγραφο: «Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την είχε κάνει για τους πολιτικούς του αντιπάλους, πρόεδρος άλλου κόμματος».

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΣΚΟΠΙΑ: Μεγάλη νίκη της υποψήφιας του VMRO Σιλιάνοφσκα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Καταποντίστηκε ο νυν πρόεδρος Πεντάροφσκι - Το εθνικιστικό VMRO κερδίζει τις προεδρικές αλλά και τις βουλευτικές εκλογές - Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στο 53,4%

Έκλεισαν οι κάλπες που στήθηκαν σήμερα για τις "διπλές" εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: τις βουλευτικές εκλογές και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, μισή ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης, το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στο 53,4%, ενώ το αντίστοιχο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν 46,4%.

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών πρέπει το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40%, κάτι που εκπληρώθηκε και η εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών θεωρείται δεδομένη. Για τις βουλευτικές εκλογές δεν υπάρχει δεσμευτικό όριο συμμετοχής.

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Λειτουργούμε όντως θεσμικά;

Κώστα Δημ Χρονόπουλου*

·        «Ας ρίξουμε μια ματιά» στην δικαστική απόφαση για το Μάτι που συγκλόνισε πραγματικά.                                                                                            Προσέχοντας βέβαια « να μη ματιάσουμε» τους δικαστές μας, κρίνοντάς τους επικριτικά.

 Όλοι είδαμε « με τα ίδια μας τα μάτια» τι συνέβη έξι χρόνια μετά, το 2018 , όπου κάηκαν ζωντανοί 104 συνάνθρωποί μας, άδικα στην φωτιά.

·        «Δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε στα μάτια μας παρόμοια συμφορά».                                 Όμως υποχρεωθήκαμε να «τρίψουμε τα μάτια μας» όταν ακούσαμε πως οι ευθυνόμενοι/ένοχοι έπεσαν στα μαλακά. Ούτε καν , έτσι «για τα μάτια του κόσμου» δεν τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, αυτοί που «είχαν μπει στο μάτι του κόσμου» γιατί διέπραξαν αδικήματα κακουργηματικά.

· «Έβγαζαν μάτια» τα εξόφθαλμα εγκλήματά τους, «χτυπούσαν στο μάτι» χωρίς ελαφρυντικά.                                                                                                                          Αλλά φαίνεται –γιατί άραγε;- πως κάποιοι δικαστές «έκαναν τα στραβά μάτια και τους αθώωσαν εξωλογικά».

«Έκλεισαν τα μάτια τους» χωρίς να υπολογίσουν τα αισθήματα τα κοινά.                       Χωρίς να αναλογιστούν πως και οι ψυχές των μεταστάντων πρέπει να ανακουφιστούν , δικαιωματικά.

·          Εκείνοι , καμμένοι, απανθρακωμένοι, «έκλεισαν τα μάτια τους» οριστικά.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ: Η Αργεία Λυρική Μούσα που νίκησε τους Σπαρτιάτες

 

Η ταλαντούχα Αργεία ποιήτρια, Τελέσιλλα, έμεινε στην Ιστορία, όχι για το μεγαλειώδες ποιητικό της έργο, αλλά για την ηρωική άμυνα που αντέταξε εναντίον του ανίκητου Σπαρτιατικού στρατού.

Μετά τον Β΄ Μεσσηνιακό πόλεμο η Σπάρτη βασιζόμενη στο δυνατό στρατό της, αποφάσισε να επεκτείνει την ηγεμονία της σε όλη την Πελοπόννησο. Για την πραγμάτωση αυτής της αποφάσεως ο Βασιλιάς της Σπάρτης Κλεομένης Α΄, ηγούμενος Σπαρτιατικής δύναμης το 494 π.Χ  στην πεδιάδα της Σήπειας (ανάμεσα Ναυπλίου και Τίρυνθας), κατατρόπωσε τον στρατό των Αργείων. Υπολογίζεται ότι περίπου 8.000 Αργείοι έχασαν την ζωή τους. Ακολούθως ο Κλεομένης βάδισε κατά του Άργους που ήταν πλέον ανοχύρωτη πόλη. Τα νέα έφτασαν στην πόλη και φυσικά απόγνωση και απελπισία κυρίευσαν τον άμαχο πληθυσμό.

Στην κρίσιμη στιγμή για το Άργος αναδείχθηκε η ηρωική μορφή της Τελέσιλλας. Πρώτα ενίσχυσε με πατριωτικούς λόγους το ηθικό του άμαχου πληθυσμού και ακολούθως, τους κάλεσε να

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Ολα τέλεια τα έκαναν στο Μάτι🤷‍♂️ΒΙΝΤΕΟ

 

Τι μας είπε ο ξάδερφος Τσίπρα σε αυτή τη συνέντευξη: 

1ον: Δεν κατηγορήθηκαν για συγκάλυψη στο Μάτι.  Απάντηση: Ας δει το βίντεο.

2ον: Η κατηγορία ήταν αν λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός.
Απάντηση: Ας δει το βίντεο.

3ον: Δεν γνωρίζει γιατί δεν υπήρχε τότε το 112. 
Απάντηση: Δεν το γνωρίζει γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν εργαλειοποίησε το θέμα όπως κάνει το κόμμα του με τα Τέμπη.


Παπαπαναγιώτου: ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΙ και τα Τέμπη!

 Οι ποινικοί κώδικες της νύχτας και του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν το θαύμα τους. Κατάφεραν να κάνουν τους συγγενείς των 104 θυμάτων στο Μάτι να ζήσουν για δεύτερη φορά την τραγωδία. Μετά από 6 χρόνια!

Κατάφεραν να τους εξοργίσουν, να τους κάνουν να φωνάζουν στο δικαστήριο «καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα», «το δικαστήριό σας είναι προσβολή στους νεκρούς», «ντροπή, παιδιά δεν έχετε;» και να πετάνε καρέκλες στο άκουσμα των ποινών-«χάδι».

«Από το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 είχε γίνει μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης», δήλωσε ο Α. Χερουβείμ, ο οποίος έχασε στην κόλαση της φωτιάς μητέρα, αδελφή και τις δύο 5χρονες ανιψιές του. Ενώ άλλος συγγενής θύματος, ο Γ. Καΐρης, είπε «το ελληνικό κράτος δολοφόνησε 104 ανθρώπους και είχε 60 εγκαυματίες – όλα αυτά έχουν όνομα, όλα αυτά έγιναν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ανοιχτή τη Βουλή και άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα από κακούργημα να πάει σε αμέλεια». Είναι ένα πολύ μικρό απάνθισμα από τις οργισμένες αντιδράσεις ανθρώπων που έχασαν ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τις ζωές τους με φρικτό τρόπο, λιώνοντας αργά και βασανιστικά μέσα στις αδηφάγες φλόγες.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση των χούλιγκαν στο Ίλιον-«Έρχονται» κι άλλες συλλήψεις-Ελεύθερος με όρους ο 41χρονος «Κορυδαλλιώτης»



Βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από μια επίθεση χούλιγκαν κατά οπαδών στο Ίλιον πριν από μερικούς μήνες, η οποία έχει κοινό σημείο αναφοράς τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε καφενείο με οπαδούς της ΑΕΚ, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2023. Οι χούλιγκαν με πρωταγωνιστή, τον 27χρονο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, με το ψευδώνυμο «Όμλε» μπήκαν στο καφενείο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, άρχισαν να βρίζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, και χρησιμοποιώντας βία, τους αφαίρεσαν μπλούζες, κασκόλ και πανό της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας.

Φεύγοντας, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, έριξαν στην είσοδο του καταστήματος φωτοβολίδες. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στις μηχανές τους και εξαφανίστηκαν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Με εφαρμογή του νόμου Παρασκευοπούλου αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

 


Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Αργύριος Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, δίνουν τη δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3, στην περίπτωση εδώ του κυρίου Μιχαλολιάκου νομίζω εφαρμόζεται αυτός ο νόμος του κ. Παρασκευόπουλου, είτε τα 3/5, είτε πλέον ισχύει τα 4/5 της ποινής για τους καταδικασθέντες σε εγκληματική οργάνωση» και έχει καλή διαγωγή, να μπορεί να αποφυλακίζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος, ενώ πρόσθεσε «απ’ ότι μαθαίνω από δημοσιογραφικές πηγές ο κύριος Μιχαλολιάκος έχει καλή διαγωγή».

Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο

 

georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Τρίβουν (!!!) τα χέρια τους στην αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την ανακοίνωση του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος, του γνωστού από παλιά Άρη

Κίνηση ματ (sic). Για να ενισχύσουν, λένε, τον τομέα της επικοινωνίας – προφανώς θεωρούν στην Κουμουνδούρου πως εκεί χωλαίνει η ομάδα, αυτό φταίει για τον συνεχιζόμενο πολιτικό τους κατήφορο. Ονειρεύονται πως , μετά τον Αντώναρο και όσα απολειφάδια των ΑΝΕΛ τους ξέμειναν, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα και το νέο «πολυπολιτισμικό» αρχηγό θα διεμβολίσουν αποτελεσματικά, επί τέλους, τη λεγόμενη Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και δι΄ αυτής τον Κυριάκο. Φαντασιώνονται, έως ονείρωξης, πως με το νέο απόκτημα, μαζί με τις φιλοευρωπαϊκοαμερικανονατοϊκές και υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τοποθετήσεις του νεόκοπου αρχηγού τους, θα «στρέψουν» προς το Σύριζα τις προς τα δεξιά, διαρροές των δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Υψηλού πολιτικού προβληματισμού και αποτελεσματικότητας προσέγγιση.

Κίνα: Στους 48 οι νεκροί από την κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

 Κίνα: Στους 48 οι νεκροί από την κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

Στους 48 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου στη νότια Κίνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Κάπου είκοσι οχήματα "παγιδεύτηκαν" εξαιτίας της κατάρρευσης τμήματος αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την πόλη Μεϊτσού με την κομητεία Νταμπού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, περί τις 02:10 (21:10 της Τρίτης ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από την πλευρά του έκανε λόγο για "φυσική γεωλογική καταστροφή", οφειλόμενη στις πρόσφατες "συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις".

Αγωγοί νερού καταστράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη βιομηχανική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, με πρωτεύουσα την Καντόνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις μεγάλης κλίμακας. 

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Η απόφαση βασίστηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου

 

Πορτοσάλτε: ΣΥΡΙΖΑ και ψέμα, απόλυτη ταύτιση

 Άρης Πορτοσάλτε

Απογείωσε ο Σ. Φάμελλος την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να καταφεύγει στο ψέμα σαν εργαλείο πολιτικής. Ισχυρίστηκε στη Βουλή, ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τον όλεθρο στο Μάτι, εκδόθηκε με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν από τον Γ. Φλωρίδη. Στον Σ. Φάμελλο απάντησε αμέσως ο υπ. Δικαιοσύνης και τον διέψευσε. Αμετανόητο χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, σημειώνοντας πως στελέχη της αξ. Αντιπολίτευσης έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν  τις δηλώσεις του Δ. Βερβεσού, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο πρόεδρος των δικηγόρων υπήρξε κατηγορηματικός. Κατά την έκδοση της απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι, ΔΕΝ ίσχυε ο Νόμος Φλωρίδη. Άλλωστε, οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, που ψήφισε μόνο η Νέα Δημοκρατία και

Φαήλος Κρανιδιώτης : Έρχεται το VMRO... θα το αποκρούσει ο Σκέρτσος με αδελφοποίηση των λόατκι

 Σε λίγο, οι αμετανόητοι παλαιοναζί θα κυβερνούν τα Σκόπια, πιθανόν μαζί με κάποιο αλβανικό κόμμα

Στις επικείμενες εκλογές στα Σκόπια έρχεται νίλα για τον Ζάεφ. Στον ροκάμπιλι, σιτεμένο πια πρώην κνίτη χάρισε μια γραβάτα, αλλά όλα δείχνουν πως το VMRO, η εθνικιστική «μήτρα» όλων των κομμάτων στο κρατίδιο-παρωδία, θα τον κεράσει μια μπανάνα. Θα ηττηθεί κατά κράτος. Ερχονται λοιπόν με φόρα, που θα έλεγε και η δυστυχής Πόπη, οι πιο πούροι σοβινιστές και φασίστες των Βαλκανίων.

Για την ακρίβεια, το VMRO, τουτέστιν η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση, είναι το ιστορικό κόμμα του «μαϊμού» μακεντόνσκι αλυτρωτισμού, παιδιά του Ιωάννη Μιχαήλοφ, προσωπικού φίλου του Χίτλερ, του Χίμλερ, του Χάιντριχ και του Κροάτη Βοζντ (Φύρερ), Αντε Πάβελιτς, του ηγέτη των αιμοσταγών Ουστάσι. Με τον τελευταίο είχαν περάσει και χρόνο στο γκιζντάνι, στην ψειρού, τρώγοντας φασολάδα άνευ φασολιών και αναπολώντας πώς, π.χ., ο Μιχαήλοφ με τους συντρόφους του διαμέλισε τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Σταμπολίτσκι.

Κοντονής απαντάει στα ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Αναφερόμενος στη δίκη στο Μάτι, σημείωσε: «έχει γίνει μια δίκη η οποία κράτησε πάρα πολύ καιρό, διότι υπήρχαν πάρα πολλοί κατηγορούμενοι, η οποία έγινε με βάση ένα νομικό πλαίσιο το οποίο όλοι το γνωρίζουμε. Και ποιο είναι αυτό; Ότι στις ποινικές υποθέσεις το δικαστήριο θα λάβει υπόψη του και θα δικάσει τους κατηγορούμενους που έχει μπροστά του, όχι με βάση τον τρέχοντα και ισχύοντα ποινικό νόμο, αλλά τον ευμενέστερο νόμο που έχει

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Συνελήφθη και ο υπαρχηγός της Θύρας 7 | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 02/05/2024 | OPEN TV

 

O Άδωνις Γεωργιάδης στο Aeolos TV 30.04.2024

Ν. Ρωμανός: «Είναι ξεκάθαρο ότι η δίκη για το Μάτι έγινε με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι 8 συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη | Σήμερα

 

Εγκληματική οργάνωση: Οι απολογίες της ηγετικής ομάδας των χούλιγκαν | Σήμερα | 02/05/2024

 

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΘΥΣ ΣΥΡΙΖΑίους😝😝Βερβεσός: Στην πρωτόδικη απόφαση για το Μάτι δεν ίσχυε ο «νόμος Φλωρίδη»

 

Στη διευκρίνιση ότι δεν ισχύει ο νόμος Φλωρίδη στην πρωτόδικη απόφαση για το Μάτι προχώρησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον κ. Βερβεσό μετά τις ερμηνείες που πήρε δήλωσή του σχετικά με τους ποινικούς κώδικες.

Σημειώνεται ότι, εχθές, τόσο ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, όσο και η εκπρόσωπος του κόμματος είχαν υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με τον νέο νόμο 5090/24 είχε επαναφέρει τη μετατροπή χρηματικής ποινής στους καταδικασθέντες με φυλάκιση και πως «τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή».

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης είχε κάνει λόγο για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι ο νόμος 5090/24 ισχύει από 1ης Μαΐου, δηλαδή από σήμερα, ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε το δικαστήριο να σταθμίσει την απόφασή του με βάση τον νέο νόμο.

Ο κ. Βερβεσός ξεκαθαρίζει ότι «σύμφωνα, δηλαδή, με την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, το Δικαστήριο εφάρμοσε το καθεστώς του ΠΚ του 2018 (διάταξη που ίσχυε από το 1951 με τις κατά καιρούς τροποποιήσεις της), που επέτρεπε τη μετατροπή της ποινής σε

Δια στόματος κυρίας Βούλας Κεχαγιά

 Σάκης Μουμτζής

Είναι γνωστό πως τα στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς συνήθιζαν ό,τι συζητούσαν μεταξύ τους, στη συνέχεια να το κοινολογούν. Όχι λίγες φορές τα όσα αποκάλυπταν λειτουργούσαν αρνητικά για το κόμμα τους, καθώς έδιναν λαβή για σχόλια από τους αντιπάλους τους ή φανέρωναν τακτικές κινήσεις που δε θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας προς μεγάλη τέρψη των σχολιαστών και του φιλοθεάμονος κοινού.

Η κυρία Βούλα Κεχαγιά - εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - μας φανέρωσε τη στρατηγική του κόμματος της για τις ευρωεκλογές και τα είπε τόσο καθαρά που θα πρέπει να την ευγνωμονεί ο Μητσοτάκης. Τι είπε λοιπόν η κυρία Β. Κεχαγιά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με το εκλογικό αποτέλεσμα «να προκληθούν τέτοια τραύματα στη Νέα Δημοκρατία ώστε να είναι αναπόφευκτη η

Πορτοσάλτε: Ο ταλαντούχος Άδωνις Γεωργιάδης…

 Άρης Πορτοσάλτε

Ο σίφουνας της Ρητορικής τέχνης Άδωνις Γεωργιάδης διδάσκει ύφος, τεχνοτροπία και τεχνική. Είναι το αντίδοτο στην πολιτική βαρεμάρα. Σηκώνεται να μιλήσει, έχοντας υποβάλλει στο ακροατήριο του την αίσθηση της έκπληξης για ο, τι πρόκειται να πει. Ακόμη και στα κοινότοπα καταφέρνει να προσθέσει την υπεραξία «Άδωνις»!

Με την αυτοπεποίθηση της ρητορικής δεινότητας, αυτοσχεδιάζει. Δεν λυγίζει από άγχος απέναντι στο κοινό, δεν φοβάται να σταθεί απέναντι ακόμη και στο εχθρικό. Χαρακτηριστικό περιστατικό συνέβη, χθες στη Λέσβο, κατά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου που στεγάζει το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Συγκεντρώθηκαν περίπου σαράντα αριστεροί διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρίας χωρίς κανένα σεβασμό ούτε προς τους ιερείς που έψαλλαν στην τελετή του Αγιασμού.

Απειλές με μαχαίρι από 12χρονο σε αυλή σχολείου μετά από καυγά με συνομήλικό του | Ethnos

 

Ν. Λυγερός - Περί στρατηγικής αξιοποίησης ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα 01/05/2024 #lygeros

  

Βαλένθια: Καθηγητές διαμαρτύρονται, για τη «διάσωση» της ελληνικής γλώσσας -Κρατούν πλακάτ, χορεύουν συρτάκι

 Καθηγητές στην ισπανική πόλη Βαλένθια κάνουν συμβολική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, χορεύοντας συρτάκι και κρατώντας πλακάτ, γιατί το κράτος σκοπεύει να καταργήσει τις τάξεις εκμάθησης Νέων Ελληνικών.

Οι καθηγητές σκοπεύουν, μάλιστα, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Πρόκειται για το τμήμα που μαθαίνει Νέα Ελληνικά σε πολλούς φιλέλληνες στη Βαλένθια, στο δημόσιο επίσημο σχολείο Ξένων Γλωσσών της ισπανικής πόλης (Εscuela Oficial de Idiomas Valencia-Saīdia).

Μεγάλος αριθμός διδασκόντων του εν λόγω σχολείου κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, καθώς 244 τάξεις θα σταματήσουν να λειτουργούν και 61 καθηγητές θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους. Μεταξύ αυτών και οι τάξεις των Νέων Ελληνικών.

Η Laura Candona Sanchis είναι μια από τις καθηγήτριες των Νέων Ελληνικών που κινδυνεύουν να απολυθούν. Η Laura είναι και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βαλένθια και η αγάπη της για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Είναι επίσημο μέλος της ελληνικής

Η εξάλειψη του κέρδους θα εξαφανίσει τους εμπόρους. Πως; Η Εξάλειψη των Ναρκωτικών Χορήγηση δόση χρηστών δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία ανωνύμως

 

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Τα ναρκωτικά πάλι σε έξαψη και δη σε νέα σχοληταρούδια παιδιά, που καθιστούν την έτσι κι αλλιώς τραγωδία των ναρκωτικών, ανησυχητική και οφείλουμε όλοι να ψάξουμε να βρούμε κάποια λύση.

Το πρόβλημα είναι παλαιό και χρόνιο, αλλά είναι τόσο σοβαρό για την κοινωνία, που δεν επιτρέπει την, έστω και δικαιολογημένη αδιαφορία μας, θεωρούμενο πρόβλημα χωρίς λύση. Η αστυνόμευση και οι αυστηροί νόμοι, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.  Οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θεραπείας των ήδη ναρκομανών, φέρνουν αρκετά θετικά αποτελέσματα και ως εκ τούτου, είναι αξιέπαινοι. Αλλά η ανάγκη επιβάλλει να βρεθεί τρόπος αποτροπής των νέων από την καταστροφική αυτή πορεία, με τρόπο, κατά το δυνατό αποτελεσματικό και μόνιμο.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών, με είχε απασχολήσει από το έτος 1990, ως Πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Κηφισιάς που φοίτησαν τα τέσσερα παιδιά μου, με άρθρο μου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 1.12.1990, με θέμα «Λύση στο πρόβλημα «ναρκωτικά», καθώς και το 1997, ως Πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ), με νέο άρθρο μου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ!!!

 

Μια συνταρακτική πληροφορία έφερε στο φως η βρετανική καθημερινή εφημερίδα Guardian.

Ομάδα Ιταλών επιστημόνων υπό τον καθηγητής Παπυρολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Λογοτεχνίας και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Πίζας, Γκρατσιάνο Ρανόκια, χάρη στην υψηλή τεχνολογία που διαθέτει η Αρχαιολογία (υπερφασματική απεικόνιση υπέρυθρων βραχέων κυμάτων, η οποία εντοπίζει παραλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αναπηδά το φως από το μαύρο μελάνι στον πάπυρο), κατάφεραν να διαβάσουν απανθρακωμένους πάπυρους, οι οποίοι θάφτηκαν κάτω από τα στρώματα της ηφαιστειακής τέφρας μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 π.Χ.

Με την μέθοδο αυτή διαβάστηκε (στο 30%) ο πάπυρος του Επικούρειου φιλόσοφου Φιλόδημου, ο οποίος μεταξύ των άλλων μας αποκαλύπτει ότι ο Πλάτων που με τις θεωρίες του καθόρισε την δυτική σκέψη, τις τελευταίες στιγμές της ζωής του άκουγε μουσική από μια Θρακιώτισα αυλήτρια που έπαιζε αυλό. Παρ’ ότι ψηνόταν στον πυρετό και βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου, είχε την απαιτούμενη διαύγεια για να ασκήσει κριτική στην αυλήτρια για έλλειψη ρυθμού.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Φιλόδημος, ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση κοσμοπολίτη λογίου. Γεννήθηκε (κατά προσέγγιση) το 110 π.Χ. στα Γάδαρα της Κοίλης Συρίας. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Herculaneum, κοντά στην Πομπηΐα, όπου δίδασκε Επικούρεια Φιλοσοφία. Υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας τα έργα του οποίου έρχονται στο φως, αφού,  επί αιώνες έμειναν θαμμένα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου.

ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Kspin.gr@gmail.com

 

Πορτοσάλτε: Η εκκωφαντική σιωπή ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι!

Άρης Πορτοσάλτε

Και ο λαλίστατος, σε κάθε περίπτωση και με την παραμικρή αφορμή για αντιπολιτευτική κριτική, ΣΥΡΙΖΑ σίγησε! Δεν βρήκε, μέσα στην ακατάπαυστη πολιτική φλυαρία του, να πει έστω μια κουβέντα παρηγοριάς. Ακόμη και σήμερα έξι χρόνια μετά, η τραγωδία στο Μάτι δεν τον αγγίζει. Παγερή αδιαφορία, καθόλου ενσυναίσθηση. Κι ο Κασσελάκης στη «γραμμή» Τσίπρα. Για εκείνη τη «συγγνώμη» που δεν διατυπώθηκε ποτέ…

Οι συμπολίτες στο Μάτι ένιωσαν ξανά τη φρίκη της εγκατάλειψης για τη δικαστική δικαίωση που δεν ήρθε. Έμειναν μόνοι κι αβοήθητοι θρηνώντας την απώλεια των λατρεμένων τους προσώπων. Πληγωμένοι βαθιά από την Πολιτεία, προδομένοι από την Δικαστική εξουσία, μετά από 19 μήνες ακροαματικής διαδικασίας.

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Οι απολογίες της ηγετικής ομάδας των χούλιγκαν – Τι υποστήριξε ο αρχηγός της Θύρας 7 | Ειδήσεις

 

ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ. Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν πολιτικά πρόσωπα και τον Μητσοτάκη

 Πρόκειται για συμπληρωματική μήνυση η οποία θα στρέφεται κατά των μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Συμπληρωματική μήνυση, η οποία είναι ονομαστική κατά πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτουν σήμερα, Μ. Τρίτη, συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Ποιους αφορά η μήνυση 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για συμπληρωματική μήνυση η οποία θα στρέφεται κατά των μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στο συντονιστικό αυτό συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι συγγενείς αναμένεται να μηνύσουν προσωπικά και ονομαστικά τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως η μήνυση έρχεται μετά και την απόφαση της