Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

petralaia
Το οραματικό σχέδιο για την υλοποίηση όλου του φάσματος των εργασιών για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης παίρνει σάρκα και οστά και δημιουργεί προσδοκίες για ανατροπή των οικονομικών δεδομένων του νησιού, σε πρώτη φάση και ολόκληρης της χώρας στη συνέχεια. Μετά τη συμφωνία με την εταιρία – Κολοσσό PGS (Petroleum Geo-Services), η οποία θα αναλάβει τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου, ο φάκελος για την αναζήτηση πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην Κρήτη ανοίγει οριστικά.
Χρονιά σταθμός αναμένεται να είναι το 2014. Τότε αναμένεται να
πιάσουν δουλειά τα πρώτα γεωτρύπανα στα βάθη του Ιονίου Πελάγους και της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης, υλοποιώντας τις θεωρίες επί χάρτου και των σεναρίων, του παρασκηνίου αλλά και των ελπίδων που τις συνοδεύουν. Την εκτίμηση ότι το 2014 τα γεωτρύπανα θα ξεκινήσουν να αναζητούν τους "θησαυρούς" που κρύβει η θάλασσα της Κρήτης, έκαναν ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης, ανακοινώνοντας χθες στη Βουλή και στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το όνομα της αναδόχου εταιρίας που θα ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Η PGS
Πρόκειται για τη νορβηγική εταιρία PGS, η οποία είναι από τις πλέον εξειδικευμένες, παγκοσμίως, εταιρίες στον τομέα των σεισμικών ερευνών. Έχει πλούσια δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ συμμετείχε και στις αντίστοιχες διαδικασίες της Κύπρου. Το κόστος για τις έρευνες της PGS ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το δημόσιο δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ για αυτές, αντίθετα θα εισπράττει ποσοστό από τις πωλήσεις των δεδομένων που θα κάνει η νορβηγική επιχείρηση σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες.
Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών είναι:
1. Στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρία.
2. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα κάνει τις σεισμικές έρευνες με δικό της πλοίο.
3. Από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του ίδιου έτους θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των δεδομένων και στη συνέχεια η πώλησή τους.
4. Το 2014 η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει σε γύρο παραχωρήσεων θαλάσσιων "οικοπέδων"
http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου